Waarom kan een auto, waarbij een zoon of dochter de hoofdbestuurder is, beter niet op naam van een van de ouders verzekerd worden?

Er geldt vaak een verhoogde premie voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar. Hierdoor wordt een autoverzekering soms aangevraagd op naam van een van de ouders, in plaats van op naam van de jongere zelf. Dit kan vervelende gevolgen hebben:

  • Als de jongere de daadwerkelijke hoofdbestuurder blijkt te zijn in plaats van de ouder én als de verzekering hierdoor niet op dezelfde voorwaarden door ons zou zijn geaccepteerd, hebben wij het recht de verzekering tussentijds te stoppen. Wij kunnen dan mogelijk uitbetaalde schade op de ouders terugvorderen.
  • Verzekeraars hebben de mogelijkheid om in een centraal register, dat toegankelijk is voor alle Nederlandse verzekeraars, melding te maken van schade. Dit register wordt bij het afsluiten van een nieuwe verzekering gecheckt. Het afsluiten van een nieuwe verzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij kan hierdoor problemen geven.
  • Wilt uw zoon of dochter later toch zelf een auto verzekeren? Dan kan de opgebouwde korting niet worden overgenomen. De korting is immers opgebouwd op naam van een van de ouders. Uw zoon of dochter betaalt dan toch nog een hoge premie, omdat er met nul schadevrije jaren wordt gestart.

Wilt u na het lezen van bovenstaande informatie uw verzekering aanpassen? Of bent u geïnteresseerd in een nieuwe verzekering? Wij helpen u graag: bel 078 632 75 75 of stuur een e-mail.

Autoverzekering afsluiten?

Krijg kosteloos vervangend vervoer bij schade aan, en diefstal van uw auto.


Bereken uw premie
Meer informatie?

U vindt de uitgebreide voorwaarden bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken