7 tips om inbraak tijdens vakantie te voorkomen

Gepubliceerd op: 11-06-2019  

De vakantieperiode komt langzaam weer in zicht! Zon, flip-flops, een ijsje… Als u op vakantie bent wilt u natuurlijk zonder zorgen genieten. Woninginbraak is dan wel het laatste waar u zich druk om wilt maken. Toch schiet het aantal inbraken rond de vakantieperiode ieder jaar weer omhoog. Daarom nu alvast 7 tips om inbraak tijdens uw vakantie te voorkomen.

Inbraak tijdens vakantie voorkomen

Inbraak voorkomen? 7 tips

1. Wek een bewoonde indruk

Inbrekers gaan het liefst ongestoord te werk. Koop slimme verlichting die u met uw smartphone kan bedienen, of stel een tijdsschakelaar in. Zo zorgt u ervoor dat er op verschillende tijden, in verschillende ruimtes van uw woning licht brandt. De meeste mensen houden ervan dat alles spic en span is voor vertrek. Maar laat gerust een kopje staan en wat kinderspeelgoed op de grond liggen om de indruk te wekken dat u thuis bent.

2. Berg waardevolle spullen op

Let er wel op dat u waardevolle spullen uit het zicht houdt van voorbijgangers. Berg de laptop bijvoorbeeld netjes op. Heeft u waardevolle spullen of een groot geldbedrag in huis? Dan kunt u deze ook opbergen in een kluisje.

3. Zet uw sociale contacten in

Goed contact met de buren? Vraag of ze een oogje in het zeil willen houden. Dan kunnen ze ook direct de kat eten geven, de post opruimen en de planten water geven. ;)

Het is verstandig om uw buren een sleutel te geven. Dan hoeft u deze niet te verstoppen onder een bloempot of de deurmat. Dit zijn plaatsen waar ook een inbreker als eerste zoekt. Maar, hang geen adreslabel aan uw bos met sleutels. Mocht ‘de oppas’ uw sleutels onderweg kwijtraken, dan maakt u het de inbrekers wel heel makkelijk…

4. Wees online alert

En wat is er nu leuker dan die buren op de hoogte houden van een heerlijke vakantie via Social Media? Echt slim is het niet. Op social media kanalen zoals Facebook en Instagram te delen dat u van een heerlijke vakantie in de zon geniet is een directe trigger voor inbrekers. Vermeld dit liever ook niet in uw automatische reactie op binnenkomende e-mails op uw privéadres. Het nodigt inbrekers uit om een kijkje te nemen in uw woning.

5. Zet een WhatsApp buurtgroep op

Zet met je buurt een WABP (WhatsApp Buurt Preventie) groep op. Buurtbewoners die lid zijn van deze groep kunnen elkaar snel op de hoogte brengen als er een verdachte situatie plaatsvindt. Denk aan een inbraak of verdacht persoon in de buurt. Start je buurtgroep via de WABP website.

6. Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Wist u dat slechte sloten ervoor kunnen zorgen dat inbrekers binnen 1 minuut al binnen staan? Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. De vakantie is een goed moment om te controleren of uw hang- en sluitwerk nog voldoet aan alle eisen.

7. Beveilig uw huis met een alarmsysteem

Naast goed hang- en sluitwerk kunt u ook kiezen voor een Alarmsysteem. Als verzekerde van National Academic krijgt u € 210,- korting krijgt op een Echtveilig alarmsysteem. Met dit alarmsysteem kunt u, zélfs als u op vakantie bent, zien wat er rondom uw huis gebeurt. Handig! Bekijk de kortingsregeling.

Verzeker uzelf van een goede vakantie!

Natuurlijk is het nooit mogelijk om de kans op inbraak 100% te voorkomen. Maar met de tips hierboven kunt u het inbrekers wel goed lastig maken! Zorg daarnaast altijd voor een goede inboedelverzekering en woonhuisverzekering. Dan bent u in ieder geval goed verzekerd als er toch bij u ingebroken wordt. En u kunt met een gerust hart op vakantie gaan!