Autopech: de 5 meest voorkomende vormen van autopech

Gepubliceerd op: 16-01-2014  

Heeft u wel eens met autopech langs de kant van de weg gestaan? Gemiddeld krijgen 1 miljoen mensen per jaar autopech. Het begint meestal met knipperende lichtjes op het dashboard en buitenaardse geluiden uit de motorkap. Vaak krijgen we gewoon geen waarschuwing. Dan stopt onze vierwieler er direct mee!  Welk soort  autopech komt het meest voor? Hoe belangrijk is een pechhulpverzekering? 

Autopech

Top 5 Autopech

1. Auto start niet meer
‘Ik wil ’s ochtends wegrijden, draai mijn contactsleutel om, gebeurt er helemaal niets! Sta ik daar stil voor mijn huis!’  Een defecte startmotor is de meest voorkomende vorm van autopech. Zorg ervoor dat uw startmotor goed gecontroleerd wordt bij de servicebeurt van uw auto. Mocht u toch autopech krijgen dan is het wel zo handig dat u pechhulp kunt krijgen in uw eigen woonplaats, gewoon aan huis.  Anders zit u écht met de gebakken peren.    

2. Lege accu
‘Help, ik heb de lichten aan laten staan! Nu brandt alleen nog het rode lampje van de accu. Wat nu?’ Een lege accu overkomt velen. Vooral in de winter. De vrieskou zorgt ervoor dat de accu minder goed presteert. Tip: rijd minstens 30 min per dag met uw auto en vermijd korte ritten. Heeft u toch een lege accu en geen startkabels? Dan is één belletje voor pechhulp de oplossing. Maar dan moet u wel een goede pechhulp afgesloten hebben!  

3. Lekke band
Eén knal, een lekke band en uw auto hobbelt als een mank paard over de snelweg. ‘Snel die vluchtstrook op!’  Een lekke band kan voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. Zelfs als u netjes op de vluchtstrook staat.  Zelf uw autoband vervangen is dan ook niet altijd een veilige optie. Gelukkig kunt u beroep doen op uw pechhulpverzekering. Zorg ervoor dat u een pechhulpverzekering heeft, waar u snel geholpen wordt. Het liefst binnen 30 minuten. Dat is wel zo veilig! 

4. Motor in de soep
‘Een vreselijk geluid gaf het toen de motor  de geest gaf. Mijn auto stopte er direct mee! ’  Een defecte motor? Daar bent u mooi klaar mee! Zeker wanneer u in het buitenland op vakantie bent. Met de juiste pechhulpverzekering wordt u in het buitenland geholpen én krijgt u gratis vervangend vervoer. Wilt u voorkomen dat uw motor de geest geeft? Let op de signalen: ongebruikelijke geluiden, te veel rook uit uw uitlaat, vreemde geuren en lekkages.  

5. Auto op slot, sleutels binnen
‘Ik had laatst autopech. Ik was druk mijn autoruit ijsvrij aan het maken terwijl ik de motor liet draaien. Toen was de auto ineens vergrendeld!’  Het komt meer dan eens voor dat automobilisten zichzelf buitensluiten. Zie dan maar eens zonder reservesleutel weer achter het stuur te klimmen. Het is slim om een reservesleutel in de buurt te houden. Anders moet er een deur open gebroken worden of een raampje ingetikt worden. Beter voorkomen, dan genezen!

Pechhulpverzekering National Academic

Bij autopech wilt u zo snel en goed mogelijk geholpen worden. Met de pechhulpverzekering van National Academic heeft u die garantie. U wordt bij ons binnen 30 min geholpen, ook in eigen woonplaats. Heeft u vervangend vervoer nodig? Geen probleem! Vervangend vervoer regelen we gratis voor u én uw bijrijders. Onze pechhulp is er speciaal voor hoger opgeleiden. U betaalt bij National Academic een lage premie voor uw pechhulp.

  • Altijd binnen 30 minuten ter plaatse
  • Pechhulp in eigen woonplaats
  • Geholpen in heel Europa
  • Kosteloos vervangend vervoer
  • Zeer lage premie

Bereken nu uw premie via onderstaande button.

Bereken uw premie