Pechhulp

Goede pechhulp, geluk bij een ongeluk

Gepubliceerd op 27-03-2014
1206 keer gelezen

Heeft u het afgelopen jaar met pech langs de kant van de weg gestaan? U bent niet de enige, ruim 1 miljoen mensen is hetzelfde overkomen. Knipperende lichtjes op het dashboard, onbekende geluiden van onder de motorkap of soms helemaal geen waarschuwing. Welke problemen komen het meeste voor en biedt de Wegenwacht of pechhulpverzekering altijd uitkomst?

 

Auto start niet meer

‘Ik wil ’s ochtends wegrijden, draai mijn contactsleutel om maar er gebeurt niets. Ik sta stil voor mijn huis.’ Een defecte startmotor is de meest voorkomende vorm van autopech. Zorg er daarom voor dat uw startmotor goed gecontroleerd wordt bij de servicebeurt van uw auto. Ga verder na of u bij uw pechhulpverzekering ook hulp ontvangt in uw eigen woonplaats. Deze dekking behoort niet altijd tot de standaard.

 

Lege accu

“Ik heb de verlichting aan laten staan. Het enige dat nog brandt is het rode lampje van mijn accu”. Een lege accu overkomt velen. Vooral in de winter. De vrieskou zorgt ervoor dat de accu minder goed presteert. Tip: zorg dat u elke dag een stukje gaat rijden met de auto. En zorg voor startkabels als het toch misgaat. Voor het geval dat. Heeft u toch een lege accu en geen startkabels? Dan biedt één belletje naar de pechhulpservice de oplossing.
 

Lekke band

“Ik heb nog nooit een band vervangen. Wat nu?”. Een lekke band. Het komt niet vaak voor in Nederland, maar in het buitenland zijn de wegen vaak van mindere kwaliteit. En dus is er een grotere kans op een lek in de band. Zelf uw band vervangen is een optie. Een krik en een sleutelset is alles wat u nodig heeft. Let daarbij goed op uw eigen veiligheid. Zorg dat u voldoende ruimte heeft om te handelen. 

Heeft u een lekke band op de snelweg, vervang uw band dan niet zelf maar wacht op de pechhulpverlener.

 

Motor defect

“Ik rook iets vreemds. Een rare geur. En ook maakte de motor een raar geluid. Vaak is dit het gevolg van grotere schade onder de motorkap. Vervelend, al helemaal wanneer u in het buitenland op vakantie bent. Rijd in ieder geval niet te lang door om erger te voorkomen. Met de juiste pechhulpverzekering wordt u ook in het buitenland geholpen én krijgt u gratis vervangend vervoer.

 

Auto op slot, sleutels er nog in

“Oh nee, de sleutel ligt nog in mijn auto!”. Het komt meer dan eens voor dat automobilisten zichzelf buitensluiten. Het is daarom slim om een reservesleutel beschikbaar te hebben. Thuis of bij bekenden. Anders moet er een deur worden opengebroken of een raampje worden ingetikt.

 

De pechhulpverzekering van National Academic

Bij autopech wilt u zo snel en goed mogelijk geholpen worden. Met de pechhulpverzekering van National Academic heeft u die garantie. U wordt altijd binnen 30 minuten geholpen, zelfs in eigen woonplaats. Heeft u vervangend vervoer nodig? Geen probleem. Vervangend vervoer voor u en uw bijrijders is standaard meeverzekerd bij National Academic.
 

De voordelen op een rij:

  • Pechhulp altijd binnen 30 minuten ter plaatse
  • Pechhulp ook in eigen woonplaats
  • Geholpen in heel Europa
  • Kosteloos vervangend vervoer
  • De laagste premie van Nederland

Contact

Chat E-mail Vragen