Coronavirus: zo zit het met uw zorgverzekering

Gepubliceerd op: 04-03-2020  

We begrijpen dat u vragen heeft over het coronavirus en uw zorgverzekering. Op deze pagina geven we u meer informatie. Daarnaast leest u welke stappen u volgens het RIVM moet ondernemen wanneer u klachten heeft.

Coronavirus

Coronavirus en vergoeding zorgverzekering

Zorg in Nederland

Moet u in verband met het coronavirus naar de huisarts of naar het ziekenhuis? Dan krijgt u deze zorg gewoon vergoed vanuit uw basisverzekering. Voor een bezoek aan de huisarts betaalt u geen eigen risico. Voor laboratoriumonderzoek en zorg in het ziekenhuis, betaalt u wel eigen risico.

Lopende behandelingen
Op steeds meer plaatsen worden 'planbare' ingrepen en behandelingen uitgesteld. Dit zijn vervelende keuzes die zorgverleners door de omstandigheden genoodzaakt zijn om te maken. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u kan zijn, maar hopen dat u dit gezien de situatie begrijpt. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u ons natuurlijk altijd bereiken. Stuur een e-mail of bel ons 078 632 75 75. We helpen u graag!

Online of telefonisch consult
Stelt uw zorgverlener voor om een consult online of telefonisch te doen? Dan kunt u het beste even contact met ons opnemen via 078 632 75 75. Wij kijken dan voor u of er een vergoeding mogelijk is vanuit de zorgverzekering.

Zorg in het buitenland

Heeft u zorg nodig in het buitenland? Dan vergoedt de basisverzekering de kosten zoals deze in Nederland gebruikelijk zijn. U betaalt hierover eigen risico. Is de zorg duurder? Dan krijgt u deze eventueel vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering of reisverzekering met de extra module medische kosten.

Wanneer de huisarts bellen?

Bent u verkouden of heeft u longklachten? Dan hoeft u zich meestal niet direct zorgen te maken, dit zijn milde klachten. De huisarts bellen is dan ook niet nodig. Mijd wel sociaal contact. Neem telefonisch contact op met uw huisarts als:

  • U koorts heeft (meer dan 38 graden Celcius).
  • En u hoest of moeilijk ademt.

Wanneer thuisblijven?

Er zijn in Nederland een aantal maatregelen ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Beperk bezoek aan kwetsbare personen.
  • Probeer zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Kwetsbare personen kunnen grote gezelschappen en openbaar vervoer beter vermijden.

(bron RIVM, 26 maart 2020)

Vragen over het coronavirus?

Deze pagina is ge├╝pdatet op 26 maart 2020. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM. Heeft u vragen over de vergoeding? Bel dan 078 648 13 00.


Meest gestelde vragen