De 7 leukste stedentrips: deze mag u niet missen!

Gepubliceerd op: 27-06-2014  

Samen een weekendje eruit. Even weg van het werk, het huis of andere dagelijkse beslommeringen. Maar waar ga je heen? Een bezoek aan Parijs, Londen, Berlijn of Barcelona ligt voor de hand. Maar Europa heeft veel meer te bieden. Deze 7 plaatsen zijn, wonderbaarlijk genoeg, nog niet altijd ontdekt door het massatoerisme!

Leuven: Belgische (Brabantse) Studentenstad

Wie een weekendje België doet, komt al snel uit bij Gent, Brugge, Antwerpen of Brussel. De studentenstad Leuven mag in dit rijtje eigenlijk niet ontbreken. Naast de gezellige terrassen, de Stella Artois bierbrouwerij, de universiteit en vele monumenten, is het Begijnhof nog wel de meest in het oog springende plek. Op dit Unesco Werelderfgoed waant u zich in de 13de eeuw, terwijl u toch midden in het centrum van Leuven staat. Een opeenvolging van pleintjes, tuinen, straatjes en parken. Veel huisjes zijn nog opgetrokken uit traditioneel zandsteen. Het bekijken waard!

Kopenhagen: sfeervolle hoofdstad

Lekker dicht bij huis ligt een schat aan cultuur. Eigenlijk hoeven we over deze stad niet zoveel te schrijven, want 5,1 miljoen Nederlanders bekeken onlangs de finale van het songfestival. Tussen alle liedjes door hebben zij de pracht van deze Deense stad al voorbij zien komen. In een notendop: de kleurrijke NyHavn, hippiewijk Christiana, de lange winkelstraat Støget, Kings Garden of gewoon lekker op de fiets door de binnenstad. Minpuntje: aan de dure kant.

Edinburgh: het grootste theaterfestival ter wereld

Bent u theaterliefhebber? Dan moet u in ieder geval één keer in uw leven op het Edinburgh Fringe Festival zijn geweest: het grootste theaterfestival ter wereld. In augustus 2014 staan er wederom meer dan 2.870 shows gepland waarbij de gehele stad als podium wordt gebruikt. Stand-up comedians, cabaret, musical, opera, poppentheater of improvisatie. Alles is er te vinden. En voor wie niet teveel geld wil uitgeven: ook het gratis straattheater is van hoge kwaliteit.

Riga: Letse hoofdstad met hipsters, historie, kunst en muziek

Ooit een grote handelsstad aan de Oostzee, tegenwoordig bekend om de historische pandjes, kunst en muziek. Riga heeft bijna iets sprookjesachtig maar is tegelijkertijd voor het jonge hippe publiek een toplocatie. In het middeleeuwse centrum 'Vecriga' vindt u huisjes in allerlei kleuren en uiteraard vele smalle straatjes, oude kerken en gezellige pleintjes.

Strasbourg: cultuur, midden in de wijnstreek

Het Franse Strasbourg is met name bekend omdat het Europees Parlement hier zetelt. Maar als Europese hoofdstad, midden in de Franse Elzas, kunt u hier bijzonder goed wandelen, eten en natuurlijk wijn drinken. De schilderachtige wijk La Petite France is onderdeel van het werelderfgoed van Unesco. De wijk is in en op het water gebouwd. Verder heeft de stad vele imposante musea.

Zurich: bekijk de rijkdom

Zurich: is dat niet die ‘bankenstad’? Ja, dat klopt. De Zwitserse stad is hartstikke rijk en dat is te zien. Eten, lunchen en borrelen doet u uiteraard op hoog niveau. De stad heeft meerdere musea die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Naar eigen zeggen vinden er elke dag 70 verschillende culturele evenementen plaats. Misschien wat overdreven, maar dat u in deze stad cultuur vindt, mag duidelijk zijn.

Valencia: eeuwenoud, modern en zonnig

Liggen op het strand, struinen door eeuwenoude wijken en u vergapen aan moderne architectuur. Er zijn maar weinig steden in de wereld die u al deze mogelijkheden bieden. Het Spaanse Valencia is er zo één: de Kathedraal vanValencia, Imax-gebouw Ciudad de Las Artes y las Ciencias, de wijk El Carmen en natuurlijk de jachthaven en stranden. Het is eenvoudig om u een lang weekend goed te vermaken. Misschien nog wel langer.

We willen het toch even melden: een goede doorlopende reisverzekering is belangrijk. Zeker als u al deze bestemmingen wilt bezoeken. Met de doorlopende reisverzekering van National Academic bent u het hele jaar verzekerd, ook tijdens een weekendje weg. Ook deze verzekering biedt National Academic natuurlijk aan tegen een lage premie.