De zorg van de toekomst

Gepubliceerd op: 20-07-2021  

De zorg in Nederland is goed. Maar hoe houden we dat zo, nu de kosten stijgen en er te weinig personeel is? Onze partner in zorgverzekeringen (risicodrager) VGZ zet zich samen met zorgverleners in voor betere zorg tegen lagere kosten. Zodat iedereen ook in de toekomst zeker is van goede zorg.

Zinnige Zorg Awards

Ieder jaar reikt VGZ daarom de Zinnige Zorg Award uit aan een slim initiatief. Dit jaar zijn er 14 slimme oplossingen genomineerd voor de Zinnige Zorg Award. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan het verder ontwikkelen van hun slimme idee. En de winnaar van 2021 is bekend!

De top 3:

IkHerstel app

Sneller herstellen na een operatie met ikHerstel app

De ikHerstel app helpt patiënten na een operatie 5 tot 14 dagen sneller herstellen. De app geeft vóór en ná de operatie relevante informatie en een gepersonaliseerd herstelplan. Deze "digitale persoonlijke coach" ondersteunt de patiënt tijdens het hele zorgtraject en de zorgprofessional kijkt op afstand mee naar de voortgang van het herstel.

IkHerstel app

Sneller herstel door continue pijnstilling

Bij VieCuri Medisch Centrum krijgen patiënten na een darmoperatie geen infuus meer met morfine maar een nieuw soort pijnstilling. Door een dun slangetje komt er continu een pijnstillend middel in de wond. Dit heeft veel voordelen: patiënten kunnen sneller uit bed, hebben veel minder pijn en nauwelijks bijwerkingen van morfine. Ook herstellen ze veel sneller, waardoor ze eerder naar huis kunnen.

IkHerstel app

Sneller herstel door continue pijnstilling

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis worden pasgeboren baby’s met geelzucht niet meer in het ziekenhuis behandeld. Dit kan vanaf nu ook thuis. Dankzij een slimme, lichtgevende slaapzak krijgt de baby thuis een behandeling met blauw licht. Op deze manier kunnen ouders en hun kindje thuis genieten van de kraamtijd.

> Bekijk alle initiatieven