autoverzekering

Dit zijn de meest voorkomende autoschades

Gepubliceerd op 21-10-2021
1266 keer gelezen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een spelend kind dat net iets te dicht langs de auto loopt, onoplettendheid van u of van een ander. Eén ding is zeker: schade overkomt iedereen wel eens. Wat zijn de meest voorkomende schades? Lees het hieronder.


1. Bumperschade

Met stip op nummer 1: bumperschade. Een bumper is dan ook gemaakt om uw auto te beschermen tegen grotere schade. Raakt u per ongeluk een paaltje of andere auto? Dan heeft u meestal bumperschade. Dit gebeurt het vaakst bij het fileparkeren of niet op tijd reageren tijdens bijvoorbeeld files.

 

 "Wist u dat bumperschade het meest aan de rechterkant van uw bumper voorkomt? Veel mensen parkeren namelijk file aan de rechterkant van de straat."

 

2. Lakschade

Hoe vervelend ook, van kras- of lakschade is eigenlijk bij elke schade sprake. Daarom staat deze op nummer 2. Gelukkig is dit een relatief kleine schade en dus makkelijk te repareren.


3. Ruitschade

Wanneer u uzelf vaak op de weg bevindt, zult u hier ongetwijfeld last van hebben gehad. Met name op wegen waar veel vrachtwagens rijden. Een tik tegen het voorraam: een sterretje in de ruit. Herstel dit zo snel mogelijk. Door temperatuurverschil kan de schade namelijk erger kan worden!


4. Deukschade

Het is zaterdagmiddag en u wilt de stad in. U parkeert de auto in een drukke parkeergarage. Omdat de auto naast u veel ruimte in beslag neemt, staat u dicht tegen een betonnen muur aan. U opent de deur en knalt deze per ongeluk tegen de muur aan. Ja hoor, een deuk.


Wat doet u ertegen?

Naast de logica van het opletten, kunt u vaak zelf niets doen tegen autoschade. Op invloeden van buitenaf heeft u nu eenmaal geen grip. Sluit daarom een goede autoverzekering bij National Academic af. Met onze Allrisk verzekering bent u goed gedekt tegen deze schades.


Toch schade?

Meld altijd zo snel mogelijk uw schade. Dat kan eenvoudig online via Mijn NA of bel met ons Schadeteam via 078 632 75 77. We gaan direct voor u aan de slag. Heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met onze Alarmcentrale via 078 632 75 27.

 

Contact

Chat E-mail Vragen