Dit zijn de meest voorkomende autoschades

Gepubliceerd op: 21-10-2021  

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een spelend kind dat net iets te dicht langs de auto loopt, onoplettendheid van u of van een ander. Eén ding is zeker: schade overkomt iedereen wel eens. Wat zijn de meest voorkomende schades? Lees het hieronder.

1. Bumperschade

Met stip op nummer 1: bumperschade. Een bumper is dan ook gemaakt om uw auto te beschermen tegen grotere schade. Raakt u per ongeluk een paaltje of andere auto? Dan heeft u meestal bumperschade. Dit gebeurt het vaakst bij het fileparkeren of niet op tijd reageren tijdens bijvoorbeeld files.


 "Wist u dat bumperschade het meest aan de rechterkant van uw bumper voorkomt? Veel mensen parkeren namelijk file aan de rechterkant van de straat."

2. Lakschade

Hoe vervelend ook, van kras- of lakschade is eigenlijk bij elke schade sprake. Daarom staat deze op nummer 2. Gelukkig is dit een relatief kleine schade en dus makkelijk te repareren.

3. Ruitschade

Wanneer u uzelf vaak op de weg bevindt, zult u hier ongetwijfeld last van hebben gehad. Met name op wegen waar veel vrachtwagens rijden. Een tik tegen het voorraam: een sterretje in de ruit. Herstel dit zo snel mogelijk. Door temperatuurverschil kan de schade namelijk erger kan worden!

4. Deukschade

Het is zaterdagmiddag en u wilt de stad in. U parkeert de auto in een drukke parkeergarage. Omdat de auto naast u veel ruimte in beslag neemt, staat u dicht tegen een betonnen muur aan. U opent de deur en knalt deze per ongeluk tegen de muur aan. Ja hoor, een deuk.

Wat doet u ertegen?

Naast de logica van het opletten, kunt u vaak zelf niets doen tegen autoschade. Op invloeden van buitenaf heeft u nu eenmaal geen grip. Sluit daarom een goede autoverzekering bij National Academic af. Met onze allrisk verzekering bent u goed gedekt tegen deze schades.

Toch schade?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op bij schade. Dat kan met ons Schadeteam via 078 632 75 77. U kunt ook online uw schade melden. We nemen dan uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. Heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met onze Alarmcentrale via 078 632 75 27.