Granaatappel gezond: hierdoor gaat ú granaatappels eten!

Gepubliceerd op: 11-12-2015  

Schudden, kloppen en pulken om al die pitjes eruit te krijgen. Een granaatappel eten: daar gaat wat werk aan vooraf. Gelukkig niet voor niets! Wat maakt de granaatappel gezond en hoe kan je het beste een granaatappel schoonmaken?

Granaatappel gezond eten

Granaatappel gezond?

Al duizenden jaren staat de granaatappel bekend als een gezondheidsbooster. Dit maakt een granaatappel gezond:

1. Antioxidanten

De granaatappel kent een hoge voedingswaarde. Het zit boordevol polyfenolen en isoflavonen. Dit zijn krachtige antioxidanten die helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten, kanker en Alzheimer. Ook zorgen deze antioxidanten voor een mooiere huid.

2. Rijk aan vitamine C

Wie granaatappel zegt, zegt vitaminebom! Granaatappels bevatten veel vitamine C, A, B, B2 en B6. Die hebben we allemaal nodig om gezond te blijven.

3. Kalium

In een granaatappel zit kalium. Dit mineraal is goed voor de bloeddruk en een goede functionering van de spieren en het zenuwstelsel. Naast kalium bevat de heerlijke vrucht ook andere belangrijke mineralen, waaronder calcium, fosfor, magnesium en zink.

Wat een granaatappel ook gezond maakt: ze bevat weinig calorieën. Zo’n 85 kcal per 100 gram (bron: Voedingswaardetabel).

Wanneer is een granaatappel rijp?

Een granaatappel is rijp als deze zwaar aanvoelt en een gladde schil heeft. Maar meestal zijn ze al eetrijp, als u ze in de winkel koopt. Handig om te weten: u kunt het beste een granaatappel bewaren in de koelkast (maximaal een week).

Granaatappel schoonmaken in 5 stappen

Hoe eet je een granaatappel? Of liever gezegd: hoe kun je snel een granaatappel schoonmaken? Hieronder een snelle methode die u vast nog niet kent. Tip vooraf: pas op voor rondspetterend granaatappelsap. Die vlekken krijgt u bijna niet uit uw kleren!

1. Snijd de granaatappel in 2 stukken (horizontaal)
2. Vul een schaal met water en dompel de granaatappel ondersteboven erin
3. Pel de granaatappel in het water en wip de zaadjes eruit
Het magische moment: het witte vruchtvlees blijft drijven en de heerlijke pitjes zakken naar de bodem.
4. Gooi de schil weg en pak een zeef
5. Zeef eerst het witte vruchtenvlees eruit (scheppen in water) en giet het water door de zeef

En voilà… een overheerlijk vol bakje granaatappel. Eet smakelijk!

Meer blogs lezen? Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte.