Gratis tandongevallenverzekering: wat heeft u er aan?

Gepubliceerd op: 10-11-2020  

Bij uw National Academic zorgverzekering krijgt u een tandongevallenverzekering van ons cadeau. Hiermee wordt schade aan uw gebit na een ongeval tot 10.000 euro vergoed! Meer weten over deze vergoeding? We vertellen u graag meer.

Gratis tandongevallenverzekering

Tandartskosten na een ongeval

Stel, u raakt betrokken bij een verkeersongeval op de fiets. U heeft niet alleen last van flinke schrammen. Ook uw gebit is bij dit ongeval beschadigd. Afhankelijk van de schade, kunnen de kosten oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf hoe groot de schade in de mond is, en of tanden (deels) behouden kunnen worden of dat er sprake is van tanden die volledig verloren zijn gegaan. In dat geval moet er een brug of dure implantaten geplaatst worden.

Wat is een ongeval?

De vergoeding vanuit de tandongevallenverzekering geldt – zoals de naam al zegt - alleen wanneer er sprake is van een ongeval. Maar wat houdt dat precies in? Het gaat om een plotselinge gebeurtenis waarbij er onmiddellijk schade aan het gebit ontstaat. En schade waar u vooraf geen maatregelen tegen had kunnen nemen.

Dus niet:

  • Het afbreken van een stuk van uw tand na het kauwen op bijvoorbeeld een hard snoepje.
  • Schade na het openen van een fles met uw tanden.
  • Schade aan uw tanden tijdens een hockeywedstrijd, terwijl u geen bitje droeg.

Maar wel:

  • Schade aan uw tanden na een ongelukkige val in huis.
  • Schade aan uw gebit na een verkeersongeval.
  • Schade aan uw gebit die door iemand anders wordt toegebracht (met uitzondering van geweldsdelicten).

Waarom deze vergoeding?

Tandartskosten na een ongeval worden niet zomaar vergoed en zijn lastig te verzekeren. Zonder tandartsverzekering is er vaak helemaal geen vergoeding. Mét tandartsverzekering krijgt u misschien een deel vergoed, maar de kans is groot dat u na een ongeval over de maximale vergoeding heen gaat. Wij vinden het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Zeker wanneer er sprake is van een ongeval waar u niks aan kunt doen. Daarom krijgt u ook dit jaar de tandongevallenverzekering gratis bij uw National Academic zorgverzekering. Zo zorgen wij ervoor dat u in 2021 een nóg betere zorgverzekering heeft!

Uw zorgverzekering in 2021

National Academic biedt ook voor komend jaar voordelige zorgverzekeringen mét uitstekende voorwaarden. Bereken uw premie in 1 minuut. Uw overstap regelen wij voor u!