Ik ga op reis en heb alles geregeld... toch?

Gepubliceerd op: 27-03-2014  

Je hebt alles tot in de puntjes geregeld. Je vakantie komt steeds dichterbij en je gaat er 200% van genieten! Gelijk heb je. Maar is écht alles geregeld? Zijn bijvoorbeeld je reisverzekering en je zorgverzekering zo afgesloten, dat ze elkaar goed aanvullen? We leggen je uit wat het belang is van beide verzekeringen wanneer je naar het buitenland gaat. 

Nederlands tarief

Wanneer je in het buitenland onverwacht medische kosten maakt, dan worden deze vergoed door jouw basiszorgverzekering. Alle Nederlandse verzekeraars vergoeden hierbij maximaal het Nederlandse tarief: het bedrag dat een soortgelijke behandeling in Nederland zou kosten. 

Pas op voor extra kosten

In sommige landen is medische zorg echter beduidend duurder dan in Nederland. Bijvoorbeeld in Zwitserland, Amerika en Canada. Daarnaast loop je in landen als Spanje of Turkije het risico dat je niet naar een regulier ziekenhuis, maar naar de dichtstbijzijnde privékliniek wordt overgebracht. En daar zijn de kosten natuurlijk fors hoger. Voor het verschil tussen die hogere kosten en het Nederlandse tarief moet je zelf opdraaien. Dat kan helaas oplopen tot duizenden euro’s.

Hoe kan je dat voorkomen?

Dat kan op twee manieren:

1. Aanvullende verzekering. 
Je kunt je studentenzorgverzekering bij National Academic uitbreiden met een aanvullende verzekering. 

Daarmee heb je altijd 100% dekking voor spoedeisende zorg die je in het buitenland nodig hebt. De aanvullende verzekering sluit je jaarlijks per 1 januari af.

2. Reisverzekering
Heb je de rubriek ’geneeskundige kosten’ meeverzekerd op je reisverzekering? Dan heb je bij National Academic een vergoeding voor medische kosten in het buitenland tot wel €12.500. Mocht je onverhoopt tijdens je reis voor medische kosten komen te staan, dan regelt je reisverzekering dus de kosten die niet door je zorgverzekeraar worden vergoed.

Wanneer je het helemaal goed wilt regelen breng je beide verzekeringen onder bij National Academic:

  • Je betaalt voor beide verzekeringen een lage premie
  • Op je reisverzekering zijn wintersport en duiken gratis meeverzekerd
  • De dekkingen van beide verzekeringen sluiten perfect op elkaar aan
  • Je krijgt bij problemen in het buitenland maar met één alarmcentrale te maken. Da’s wel zo makkelijk bij calamiteiten.

Meer informatie over de reisverzekering van National Academic? Bel ons serviceteam op
078 632 75 75.