Noodsituatie? Bel onze Alarmcentrale buitenland!

Gepubliceerd op: 26-06-2019  

We hopen natuurlijk niet dat u in één van de volgende situaties belandt, maar stel dat u ziek wordt in het buitenland, een ongeluk krijgt of andere hulp nodig heeft. Weet u dan wat u moet doen? Bel onze Alarmcentrale. Hieronder leest u waarom dit zo belangrijk is.

Alarmcentrale

Wat doet de Alarmcentrale?

Heeft u een National Academic zorgverzekering of reisverzekering? Dan staat onze Alarmcentrale buitenland 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar met hulp en advies. Bijvoorbeeld als u gewond bent geraakt bij een ongeluk. Of als u bij het overlijden van een familielid terug naar Nederland wilt. Bel dan altijd eerst onze Alarmcentrale. Ook bij andere noodsituaties!

Dat kan in de volgende 2 gevallen:
1. Direct hulp bij schade, verlies of diefstal: 078 632 75 27
2. Advies en hulp bij spoedeisende medische zorg in het buitenland: 078 632 75 88

5 voorbeelden

Zorgverzekering of reisverzekering (inclusief medische kosten)


1. Het beste ziekenhuis vinden

Krijgt u onverhoopt te maken met een ongeluk of ziekte op vakantie? Onze Alarmcentrale kan u vertellen naar welk ziekenhuis of welke arts in de omgeving van uw vakantiebestemming u het beste kunt gaan. Zo weet u zeker dat u in een betrouwbare, hygiënische omgeving terechtkomt waar de kwaliteit voor u gegarandeerd is.

2. Vervoer terug naar huis

Heeft u (speciaal) vervoer nodig om na een ongeval snel weer richting Nederland te gaan? Onze Alarmcentrale kan dit voor u regelen. Zo worden er speciale gips- of parasolvluchten georganiseerd voor reizigers. Een fijn idee!

3. Vertalen van uw bijsluiter

Síntomas de fiebre, vomir, nausea: weet u wat koortsverschijnselen, overgeven en misselijkheid betekenen in het Frans, Spaans of Italiaans? Geen paniek! De tolken van onze Alarmcentrale kunnen u helpen bij het vertalen van de bijsluiter van uw medicijn.

4. Kosten voorschieten

Een ziekenhuisopname in het buitenland kan veel geld kosten. En helaas is een Nederlandse zorgverzekering niet overal voldoende om de kosten direct voor te schieten. Voorkom gesteggel met het ziekenhuis over een peperdure rekening. Onze Alarmcentrale kan voor u bemiddelen en eventueel zelfs kosten voorschieten.

Let op: vanuit de basisverzekering wordt spoedeisende hulp in het buitenland vergoed tot het maximale tarief dat in Nederland gebruikelijk is. Zijn de kosten hoger? Dan is er een vergoeding vanuit onze aanvullende zorgverzekeringen of onze reisverzekering met de module medische kosten.

Reisverzekering


5. Bankpas blokkeren

U loopt in een drukke stad en opeens komt u erachter dat uw portemonnee nergens meer te bekennen is. Gerold! Geen paniek. Onze Alarmcentrale helpt u met het blokkeren van de pas en helpt met het oplossen van eventuele financiële problemen.

Dit doet de Alarmcentrale ook voor u:

  • Het onderhouden van contact met u als u ziek wordt in het buitenland.
  • Ervoor zorgen dat de familie in Nederland op de hoogte gehouden wordt als dit nodig is.
  • Financieel garant staan voor medische kosten als u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet.
  • Helpen bij een opsporings- en/of reddingsactie.
  • Zorgen voor een eventuele repatriëring (terughalen naar Nederland) bij ziekte, ongeval of zelfs overlijden.

Hulp en advies van specialisten

Wereldwijd netwerk

De Alarmcentrale buitenland heeft een wereldwijd netwerk van goed getrainde hulpverleners en dienstverlenende professionals. Denk aan artsen en verpleegkundigen die voor u kunnen overleggen met lokale specialisten. Erg handig als u de taal niet (goed) spreekt. Maar ook bergers, vervangende chauffeurs en andere contactpersonen.

Bel altijd direct de Alarmcentrale

Als u de Alarmcentrale belt, krijgt u direct advies in uw situatie. Regelt u zelf zorg of vervoer? Dan is er een kans dat u de gemaakte kosten niet (helemaal) vergoed krijgt. Daarnaast kan de Alarmcentrale er in de meeste gevallen voor zorgen dat de kosten direct bij ons worden ingediend. Zo hoeft u tijdens uw vakantie zelf niets voor te schieten.

Hulp nodig? Bel onze Alarmcentrale:

  • Alarmcentrale schade: 078 632 75 27
  • Alarmcentrale zorg: 078 632 75 88

24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.