Omzetplafond zorg: wat is dat?

Gepubliceerd op: 08-11-2019  

U heeft natuurlijk een zorgverzekering waarmee u het hele jaar door verzekerd bent. Maar weet u dat wel zeker? We kunnen u geruststellen: bij National Academic wel. Lees waarom dit bij andere verzekeraars niet altijd het geval is...

omzetplafond

"Veel zorgverzekeraars maken afspraken met ziekenhuizen over maximale budgetten voor niet-spoedeisende zorg.”


Wat houdt zo'n maximaal budget in?

Dit is een budget per jaar voor niet-spoedeisende zorg. Álle verzekerden moeten voor dit bedrag behandeld worden. Zorgverzekeraars spreken dit af om ervoor te zorgen dat kosten niet te hard oplopen. Deze afspraken gelden vooral voor ziekenhuiszorg.

Wat betekent dit?

Het kan voorkomen dat het budget dat met ziekenhuizen is afgesproken, op is. Dit gebeurt vooral tegen het einde van het jaar. Heeft u op dat moment nét zorg nodig? Dan heeft u waarschijnlijk pech. Het ziekenhuis kan zeggen dat u moet wachten tot volgend jaar. Als u hier niet op wilt wachten, dan moet u mogelijk uitwijken naar een ander ziekenhuis.

Waarschuwing NZa

Eerder dit jaar waarschuwde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) nog om hier rekening mee te houden bij de keuze voor een zorgverzekering. De NZa vindt dat zorgverzekeraars moeten aangeven of dit soort afspraken zijn gemaakt, zodat hun verzekerden niet het risico lopen om hier pas achter te komen wanneer er zorg nodig is.

Geen omzetplafond bij National Academic!

Wij spreken geen omzetplafond af met ziekenhuizen voor zorg aan onze verzekerden. Hierdoor heeft u het hele jaar toegang tot de zorg die u op dat moment nodig heeft. Wél maken wij afspraken over kwaliteit, prijzen en dienstverlening. Zo weet u zeker dat u het hele jaar terechtkunt bij de beste zorgverleners.

“National Academic werkt niet met een omzetplafond voor ziekenhuiszorg."


Heeft u vragen?

Onze verzekeringsspecialisten staan voor u klaar! Bel 078 648 13 00 of mail ons. U bereikt ons op maandag tot vrijdag van 08:30 tot 21:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00. We helpen u graag!