Ontdek Europa per trein! 5 geweldige tips

Gepubliceerd op: 27-06-2014  

Wil jij op een avontuurlijke en betaalbare manier Europa ontdekken: ga interrailen! Met de trein kun je in korte tijd veel verschillende plekken bezoeken. Je stapt direct in het centrum van de stad uit of in een adembenemend landschap. Wat jij wilt! Bovendien is het dé perfecte manier om met locals in contact te komen. Overtuigd? Met deze 5 tips wordt jouw InterRail-trip een succes!

1. InterRail treinpas

Kies voor een InterRail treinpas. Met deze kaart stap je zonder gedoe in bijna alle treinen die in Europa rijden. Er zijn passen beschikbaar voor 5, 10, 15, 22 of 30 dagen.

2. Neem toeslagvrije treinen

Klein budget? Vermijd dan de treinen waarbij je moet reserveren. Dit zijn vooral de hogesnelheidstreinen. Wil je met deze treinen reizen, dan betaal je een reserveringstoeslag van  rond de € 5. In extreme gevallen loopt de toeslag zelfs op tot € 75. De kosten van jouw reis kunnen hierdoor dus flink toenemen. Op deze website vind je een handig overzicht van toeslagvrije treinen.

3. Must do: overnachten in slaaptreinen

Ook voor de meeste slaaptreinen betaal je wat extra. Reis je bijvoorbeeld met de nachttrein van Berlijn naar Parijs, reken dan op zo’n € 35 extra. Maar door per nachttrein te reizen bespaar je aan de andere kant op de kosten van een hotel- of hostelovernachting. Slapen in een nachttrein is daarnaast ook een heus avontuur, dat je zeker eens meegemaakt moet hebben. Vooral de 6-persoons slaapcoupés zorgen voor een bijzondere overnachting. Dit is waarschijnlijk het smalste bedje, waar je ooit in zult slapen.

4. Ontdek Oost-Europa

Reis oostwaarts in plaats van zuidwaarts! Het leven in Oost-Europa is een stuk voordeliger dan in Zuid-Europa. Bezoek daarom eens Boedapest in plaats van Barcelona en ga naar Riga in plaats van naar Rome.

5. Lage tarieven tot 26 jaar

Voor jongeren is de InterRail treinpas extra voordelig. Tot je 26e krijg je altijd minimaal 30 procent korting op de pas. 

Reisduur Jongeren (<26 jaar)  Volwassenen

5 dagen treinen, binnen 10 dagen

€ 184 € 281
10 dagen treinen, binnen 22 dagen € 269 € 399
15 dagen aaneengesloten treinen € 312 € 442
22 dagen aaneengesloten treinen € 345 € 517
Eén maand aaneengesloten treinen € 442 € 668

Voldoende mogelijkheden om op een betaalbare manier Europa anders te ontdekken. Goede reis gewenst!