Ski-ongeluk: hoe bent u verzekerd?

Gepubliceerd op: 04-12-2018  

Wintersport is fantastisch! Maar wat als u een ski-ongeluk krijgt en ook nog eens onvoldoende verzekerd bent? Dubbel pech! Dan is uw wintersportvakantie in 2019 meteen de duurste ooit. Lees nu waarom.

Wintersport 2017 ski-ongeluk

Ski-ongeluk en matig verzekerd? Dit betaalt u!


Vervoer vanaf de piste

Stel: u ligt bovenop op de berg met letsel. Hoe komt u beneden?

  • Met de bekende ‘banaan’ of met een sneeuwscooter. Kosten: € 400,- tot € 500,-.
  • Kunt u alleen met een helikopter naar beneden? Dan kost het écht een berg geld: zo’n € 3.000,- (dat zijn wel 10 splinternieuwe snowboards!). Geen wintersportdekking? Dan draait u met een beetje pech zelf voor deze kosten op!

Medische kosten

Eenmaal onderaan de piste bent u er nog niet: eerst nog een ritje langs het ziekenhuis. Als u ‘geluk‘ hebt tenminste, want in veel gevallen wordt u namelijk naar de dichtstbijzijnde privékliniek gebracht. En daar zijn behandelingen écht duur. Krijgt u die kosten dan wel vergoed?

Voor iedereen geldt: vanuit de basisverzekering worden de kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland vergoed tot maximaal het bedrag dat dezelfde behandeling in Nederland kost. Kost die behandeling in Nederland dus minder, en dat is al snel wanneer u in een privékliniek terechtkomt, dan moet het verschil zelf bijgelegd worden.

In het ergste geval kost een behandeling na een ski-ongeluk u wel € 4.000,-. Gelukkig kunt u uzelf en uw gezin extra verzekeren tegen deze onvoorziene kosten. En dat kan bijna gratis! Hoe?

1. Aanvullende verzekering

Kies voor een aanvullende zorgverzekering van National Academic! Dan krijgt u standaard 100% van alle spoedeisende medische kosten in het buitenland vergoed (ook buiten Europa).

2. Reisverzekering

De andere optie is de 'medische kosten buitenland' mee te verzekeren via onze doorlopende reisverzekering. Op wintersport in 2019? Kies dan wel voor de wintersportdekking! Dan bent u ook verzekerd voor onder andere redding, opsporing en berging.

Nog geen aanvullende verzekering? De zorgverzekering uitbreiden kan eenvoudig online tot 1 februari 2019 via Mijn National Academic.