Uw eigen risico in 2014

Gepubliceerd op: 19-09-2013  

Inkomensafhankelijke zorgpremie, inkomensafhankelijk eigen risico; het huidige kabinet gaf voldoende aanleiding voor nogal wat reuring in de zorgverzekeringswereld. Wat is er geworden van die plannen? Hoe hoog wordt in 2014 het wettelijk vastgestelde eigen risico en wat gaan we straks met z’n allen betalen voor onze zorgverzekering? National Academic geeft duidelijkheid.

Inkomensafhankelijke zorgpremie geschrapt, eigen risico stijgt

De inkomensafhankelijke zorgpremie werd onder druk van heel veel partijen (waaronder de Stichting National Academic) al snel van het ‘todo-lijstje’ van het kabinet geschrapt. Bleef over het inkomensafhankelijk eigen risico. In de praktijk echter zó ingewikkeld dat dit nauwelijks uitvoerbaar zou worden. En zo waren we weer terug bij waar we begonnen: in 2014 zal er een ‘ouderwets’ wettelijk eigen risico voor uw zorgverzekering gelden.

Nu zal dit echter, door een verhoging met 10 euro, 360 euro per jaar gaan bedragen. 

Overige wijzigingen

In de dekking van de basisverzekering zal waarschijnlijk niet veel veranderen. Een ding dat zeker wel aangepast wordt is vergoeding voor psychologische hulp. De beperking van maximaal 5 behandelingen van de eerstelijns psychologische hulp wordt verruimd. Indien dit medisch noodzakelijk blijkt, volgt vergoeding van meer dan 5 consulten.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van wijzigingen die voor u van belang zijn. Indien u vragen hebt kunt u ons altijd bereiken per mail via vragen@na.nl , twitter via @Nat_Academic of bellen op 078 632 75 75.

Voor een overzicht van de meest gestelde vragen over Prinsjesdag 2013 klik hier