Uw zorgpas voor 2021: alles wat u moet weten!

Gepubliceerd op: 03-11-2020  

Eind december krijgt u de zorgpas die hoort bij uw zorgverzekering voor 2021. Welke informatie ziet u hier op terug? Lees er meer over in dit artikel.

Ieder jaar een nieuwe pas

Ieder jaar krijg je van ons een nieuwe zorgpas. Net als vorig jaar, is ook dit jaar onze zorgpas weer biologisch afbreekbaar.

Biologisch afbreekbaar

Hiervoor kiezen we, omdat dit milieuvriendelijker is. Onze zorgpas 2021 is gemaakt van 'bio-PVC'. Deze pas breekt in een composterende omgeving in maximaal 3 tot 4 jaar volledig af. De pas voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan gewone PVC passen, maar is toch volledig biologisch afbreekbaar.

zorgpas achterkant

Wat staat er op uw zorgpas?

De voorzijde van de pas is een eigen ontwerp. Hierop vindt u de belangrijkste telefoonnummers en e-mailadressen. Altijd handig om bij u te hebben! Op de achterzijde vindt u de EHIC. Dit is de European Health Insurance Card. Deze moet voldoen aan Europese richtlijnen. De pas ziet er in veel landen hetzelfde uit. Bovendien is de informatie op de pas bijna overal gelijk. Op de EHIC vindt u alle gegevens die voor een zorgverlener van belang zijn om te weten over uw zorgverzekering.

1. Afkorting woonland.
2. Uw persoonlijk identificatie- nummer (BSN).
3. De naam en het (UZOVI) nummer van de verzekeraar.
4. Het kaartnummer. Dit is een nummer bestaande uit een aantal verplichte codes, met als laatste 9 cijfers uw polisnummer.
5. De geldigheid of vervaldatum van de pas.

Neem uw pas mee als u op reis gaat

Met uw EHIC toont u aan dat u in Nederland verzekerd bent. De informatie op de pas zorgt ervoor dat zorgverleners in Europa dit goed kunnen terugvinden en voorkomt dat u zelf rekening moet voorschieten. Neem de pas dus mee wanneer u naar het buitenland gaat.