Uw zorgverzekering vanaf 2022 bij VGZ

Gepubliceerd op: 08-11-2021  

Voor uw zorgverzekering 2021 werken we al samen met VGZ. Maar vanaf 1 januari 2022 kunt u voor al uw zorgverzekeringszaken terecht bij VGZ. Op deze pagina leggen we uit hoe het zit en wat dit voor u betekent. Ga voor meer informatie naar de VGZ website.

Waarom naar VGZ?

VGZ is dit jaar al risicodrager of 'uitvoerder' van uw zorgverzekering. Zo hebben zij voor 2021 al de polisvoorwaarden en inhoud van de pakketten opgesteld. Ook maakten zij contractafspraken met zorgverleners. Ze zijn een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland en hebben een uitgebreide kennis van de Nederlandse zorgmarkt. Zo houden we zorgkosten laag en heeft u ook in de toekomst toegang tot de beste zorg!

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 12 november staat uw nieuwe polis en premie voor 2022 klaar in Mijn VGZ. Vanaf dat moment kunt u met al uw vragen over uw zorgverzekering in 2022 terecht bij VGZ. Vanaf dan kunt u ook uw zorgverzekering voor volgend jaar aanpassen naar uw persoonlijke wensen. Heeft u nog vragen over uw zorgverzekering in 2021? Dan stelt u die nog gewoon bij National Academic!

Premie betalen in 2022

De premie gaat VGZ incasseren op de manier die u van National Academic gewend bent. Betaalt u via automatische incasso? Dan ziet u vanaf januari 2022 VGZ Zorgverzekeraar NV op het overzicht van uw betaalrekening staan. Wilt u niet dat VGZ de premie dan automatisch afschrijft? Dan kunt u uw machtiging intrekken en via iDEAL of acceptgiro betalen. Neem hiervoor dan tussen 12 november en 31 december 2021 contact op met VGZ.

Machtigingen

Heeft u via National Academic een machtiging voor zorg? Bijvoorbeeld voor een hulpmiddel, vervoer of mondzorg? En is deze machtiging nog geldig na 1 januari 2022? Dan houdt u bij VGZ de machtiging voor deze zorg. Deze loopt door in 2022. Hier hoeft u niets voor te doen!

Alles over zorgverzekering 2021

Voor alle vragen over uw zorgverzekering in 2021 belt u nog met National Academic. Hierin verandert er niets, ook niet na 12 november. Ook voor de declaraties over 2021 kunt u nog bij ons terecht.

Alles over zorgverzekering 2022

Alle informatie over uw zorgverzekering in 2022 vindt u op de website van VGZ.

Naar VGZ website

Goed om te weten

  • Heeft u in 2021 een zorgverzekering bij ons? Dan krijgt u ook in 2022 een gratis tandongevallenverzekering van ons.
  • Voor al uw schadeverzekeringen zoals auto- of inboedelverzekering verandert er niets en blijft alles zoals u gewend bent.

Meestgestelde vragen