Vakantie in eigen land? 5 redenen voor een reisverzekering

Gepubliceerd op: 01-07-2021  

Vanwege de onzekerheid over corona is een vakantie in eigen land ook dit jaar een populaire keuze. Maar heeft u eigenlijk wel iets aan uw reisverzekering als u in Nederland blijft? Jazeker, ook in Nederland is een reisverzekering handig! Of u nu een korte trip of langere vakantie plant.

Autovakantie in eigen land

Reisverzekering in Nederland

Een reisverzekering voor een reis naar het buitenland vinden we allemaal heel logisch. Maar gaat u in eigen land op vakantie, dan wordt hier niet direct aan gedacht. Zonde. Want als u minimaal één overnachting in Nederland boekt, biedt uw reisverzekering dezelfde dekking als in het buitenland.

1. Uw spullen zijn goed verzekerd

U gaat op vakantie en neemt mee? Maakt niet uit! Met de reisverzekering zijn uw spullen ook in eigen land goed verzekerd. Want ook in Nederland kan er van alles met uw spullen gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan diefstal van uw dure zonnebril of het laten vallen van uw gloednieuwe camera.

2. Schade aan uw vakantiehuisje of hotelkamer

Per ongeluk schade aan een vakantiehuisje of hotelkamer veroorzaken kan iedereen overkomen. Een gebroken ontbijtbordje valt nog te overzien, maar bij grotere schades is dat een ander verhaal. Wist u dat schade aan gehuurde spullen niet verzekerd is op uw aansprakelijkheidsverzekering? Gelukkig valt schade aan spullen die u huurt wél onder de dekking van de reisverzekering.

3. Extra reis- en verblijfskosten

Stel u zit op een Waddeneiland, en op de laatste dag gaat uw auto kapot waardoor u een nachtje langer moet blijven. Dan zijn deze onverwachte kosten voor een extra overnachting standaard verzekerd met de reisverzekering.

4. Pechhulp

U kunt uw reisverzekering uitbreiden met de module Pechhulp. Hiermee heeft u recht op hulp of vervangend vervoer als uw auto tijdens de vakantie kapot gaat, ook in Nederland! Check hiervoor natuurlijk wel even of u deze dekking niet al bij uw autoverzekering heeft.

5. Annuleringsdekking geldt ook in Nederland

Stel u krijgt net vóór of tijdens uw vakantie een belletje dat een naast familielid ernstig ziek. Hierdoor kunt u niet meer op vakantie. Of u moet uw vakantie halverwege afbreken. Heeft een reisverzekering met de module Annulering? Dan is het fijn om te weten dat u in dit geval kunt terugvallen op uw reisverzekering, ook tijdens een vakantie in Nederland.

Reisverzekering uitbreiden? Dat kan!

U kunt de dekking van uw reisverzekering heel eenvoudig uitbreiden met annulering-, wintersport- autopech- en werelddekking. Zo sluit uw reisverzekering altijd aan bij uw behoeften, en gaat u altijd met een gerust gevoel op vakantie. Ook in eigen land. Geniet ervan!