Vergoeding preventiebudget 2021

Gepubliceerd op: 19-01-2021  

In 2021 zit in alle aanvullende verzekeringen van National Academic een preventiebudget. Heeft u ondersteuning nodig bij het omgaan met een gezondheidsprobleem, of wilt u werken aan een gezonder gewicht? Dan kunt u hiervoor het budget voor preventie gebruiken. Lees hieronder wat u vergoed krijgt.

U kunt het preventiebudget inzetten voor:

  • Cursussen
  • Sportmedisch advies
  • Zorg bij hormonale veranderingen
  • Online leefstijlprogramma
Hieronder leest u uitgebreid over de verschillende vergoedingen.

Vergoeding preventiebudget

Cursussen

Leren omgaan met een ziekte of aandoening
Cursussen die erop zijn gericht te leren omgaan met een ziekte of aandoening. Zoals astma, COPD, diabetes, reuma, gewrichtsaandoeningen, kanker, hart- en vaatziekten. De cursus wordt georganiseerd door een patiëntenvereniging die aangesloten is bij de Patiënten Federatie Nederland of een thuiszorgorganisatie.

Omgaan met dementie
Cursussen omgaan met dementie die een thuiszorgorganisatie, de GGD- of een GGZ-instelling organiseert.

Eerste hulp bij ongelukken (EHBO)
Cursus Eerste hulp bij ongelukken (EHBO) door een organisatie die werkt volgens de Nederlandse richtlijnen voor EHBO. Bijvoorbeeld bij het Oranje Kruis, Rode Kruis en LIVIS. Het is belangrijk dat de zorgverlener dit op het certificaat aangeeft.

Reanimatie
Reanimatiecursus door een instructeur of instelling die gecertificeerd is door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).

Valpreventie
Cursus valpreventie ‘In Balans’, ‘Vallen Verleden Tijd’ en ‘Zicht op Evenwicht’. Gegeven door een fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut die beschikt over een certificaat valtraining. De zorgverlener vermeldt op de nota dat hij beschikt over een certificaat valpreventie.

Sportmedisch advies

Vergoeding van:

  • Algemeen sportmedisch onderzoek, zodat een sportarts beweeg- en sportadvies kan geven
  • Sportmedische begeleiding
  • Sportkeuring

De sportarts beoordeelt of u de zorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed krijgt. Vind een zorgverlener met contract in de Zorgzoeker. Zoek op 'Sportgeneeskunde' of 'Sportblessures - sportgeneeskunde'.

Zorg bij hormonale veranderingen

Heeft u als vrouw gezondheidsproblemen door het hormonale systeem zoals de overgang of menstruatie? Dan is er een vergoeding voor voorlichting, advisering en begeleiding door een verpleegkundige die zich hierin heeft gespecialiseerd.

Vind een gespecialiseerde verpleegkundige via Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten of Care for Women.

Online leefstijlprogramma van dokter Tamara

Wilt u gezonder en energieker worden? In het online leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer ontdekt u dat leefstijl meer is dan voeding. Het leefstijlprogramma bestaat uit 10 modules van 10 weken. Elke week komt er een module online. Elke module bestaat uit korte lessen die u kunt bekijken wanneer het u uitkomt. U heeft een jaar toegang tot de lessen en de opnames van de webinars. En u kunt gebruik maken van ondersteunende materialen. Meer over het online programma.

Budget preventie bij National Academic

Bekijk het dekkingsoverzicht voor het preventiebudget per aanvullende zorgverzekering.

Vragen? Stel ze aan ons!

Heeft u nog vragen over het preventiebudget? Bel 078 632 75 75 of stel uw vraag online.