Wat te doen op Hemelvaartsdag 2015?

Gepubliceerd op: 08-05-2015  

Het is bijna Hemelvaartsdag 2015! Wanneer? Op donderdag 14 mei om precies te zijn. Werkt u op vrijdag? Neem vrij en u kunt 4 dagen lang ontspannen. Nog geen plannen gemaakt? Lees wat te doen op Hemelvaartsdag 2015.

5 to do’s met Hemelvaartdag 2015
 

Wat te doen op hemelvaartsdag 2015

1. Markten Hemelvaartsdag 2015

Zin om een jaarmarkt of braderie te bezoeken met Hemelvaart? Genoeg keuze!

  • Brapop 2015. In Apeldoorn wordt een leuke braderie plus popfestival gehouden. Op woensdagavond 13 mei  wordt het startschot gegeven.
  • Vaasaqua 2015. Houdt u van boeken? Dan kunt u uw hart ophalen op deze grote boekenmarkt in Vaassen, met maar liefst 175 kramen. Ook is er op Hemelvaartsdag 2015 een braderie en er spelen livebands.
  • Jaarmarkt Den Hout 2015. Gaat u naar Brabant met Hemelvaart? Rijd dan even langs deze leuke markt. Er zijn veel artiesten, kraampjes en voor de kinderen is er theater.

2. Winkelen.

Zijn met Hemelvaart winkels open? Veel winkels wel! Kunt u toch nog een cadeautje halen voor die verjaardag aanstaand weekend of zomerkleding scoren. En uiteraard: een terrasje pakken om van de heerlijke zonnestralen te genieten! Op deze site vindt u de openingstijden op Hemelvaartsdag 2015.  

3. Hemelvaartsloop

Wilt u écht wat doen op Hemelvaartsdag 2015? Iets actiefs? In heel Nederland worden leuke hemelvaartslopen georganiseerd. In Lekkerkerk bijvoorbeeld, maar ook in Dordrecht (Smulbosloop). In Groningen kan zelfs de halve marathon worden gelopen tijdens de Nacht van Groningen.

4. Festival Hemelvaartsdag 2015

Genieten van muziek met een hapje en een drankje? Dat kunt u tijdens:

  • Breda Jazz Festival 2015. Van 14 tot en met 17 mei wordt dit evenement gehouden. Zowel jong als oud kan genieten van optredens en een gezellige sfeer. En Breda is sowieso de moeite van het bezoeken waard: het is een prachtige stad!
  • Hoogte 80 Theater Festival 2015. Houdt u van theater? Dan is dit festival erg leuk om heen te gaan op Hemelvaartsdag. Er is genoeg te doen: films kijken, livemuziek luisteren en kinderen kunnen knutselen en zich vermaken in een sprookjesachtige verhalentent.
  • Oldtimer Festival Axel 2015. Dit festival is voor de autoliefhebbers. Reken op 14 mei maar op prachtige oldtimers en klassieke auto’s maar ook op livebands en gezellige terrasjes. U kijkt uw ogen uit, dat is zeker!

5. Weekendje weg

Neemt u vrijdag, de dag na Hemelvaartsdag, vrij? Gun het uzelf: 4 dagen ontspannen en leuke dingen doen. Stap de auto in en rijd naar een mooie bestemming. Misschien naar een van bovenstaande evenementen of nog beter: ga een weekendje weg met Hemelvaart. Wat dacht u bijvoorbeeld van Milaan, Barcelona of Kopenhagen? U bent er zo!

Tot zover onze tips ‘Wat te doen met Hemelvaartsdag 2015’. Geniet ervan! Mocht u een weekendje weggaan, controleer dan of u goed verzekerd bent. Tip: bekijk onze reisverzekering voor hoger opgeleiden. Met een lage premie en al uw weekendjes weg meeverzekerd!