Wel of geen tandartsverzekering nodig?

Gepubliceerd op: 08-11-2020  

De tandartsverzekering is de meest gekozen aanvullende verzekering van Nederland. Twijfelt u nog of u wel of geen tandartsverzekering nodig heeft in 2020? Wij zetten een paar voors en tegens op een rij.

wel of geen tandartsverzekering nodig

Waarom heb ik een tandartsverzekering nodig?

In de basisverzekering zit voor volwassenen geen vergoeding voor de tandarts, enkele uitzonderingen daargelaten. Heeft u geen tandartsverzekering? Dan betaalt u tandartskosten zelf. Een bezoek aan de tandarts is niet altijd gepland (denk aan het plotseling vullen van een gaatje, of het afbreken van een kies). Daarom nemen veel mensen het zekere voor het onzekere.

Vergoeding tandarts in basisverzekering tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar zit wel een vergoeding voor de tandarts in de basisverzekering. Nadeel: alleen veelvoorkomende behandelingen vallen hieronder. Bijvoorbeeld tandsteen verwijderen, wortelkanaalbehandelingen, gaatjes vullen en een jaarlijkse controle.

Gemiddelde kosten tandarts

Wilt u uitrekenen of u wel of geen tandartsverzekering nodig heeft? Dan is het handig om te weten hoe hoog uw gemiddelde kosten bij de tandarts zijn. Dat is helaas lastig te voorspellen. Eén ding is wel zeker: tandartskosten kunnen snel oplopen als u pech heeft. Wanneer u bijvoorbeeld wortelkanaalbehandeling nodig heeft, dan kost alles bij elkaar al snel 400 euro!

1. Wanneer geen tandartsverzekering kiezen?

  • U heeft een sterk gebit en zelden wat bij de tandarts.
  • U vindt het niet erg om tandartskosten zelf te betalen, wanneer u een keer pech heeft.

2. Wanneer wel tandartsverzekering afsluiten?

  • U heeft wel eens een gaatje of meer bij de tandarts
  • U wilt liever zekerheid, dan opeens voor hoge kosten opdraaien.

Tandartsverzekering National Academic

Wilt u liever gewoon verzekerd zijn voor tandartskosten in 2021? Kies een voordelige tandartsverzekering van National Academic! U bepaalt zelf tot welk bedrag u verzekerd wil zijn. Behandelingen bij de tandarts, mondhygiënist, paro- én endodontoloog worden vergoed! Bereken uw premie in 1 minuut. Uw overstap verzorgen wij gratis voor u!