Wijzigingen zorgverzekering en zorgpremie in 2018? Dit is er al bekend!

Gepubliceerd op: 12-11-2017  

Het einde van het jaar is dé tijd om uw zorgverzekering af te sluiten. Jaarlijks worden we overspoeld door informatie. Van zorgpremie en eigen risico tot vergoedingen: wij helpen u alvast met de belangrijkste wijzigingen die bekend zijn voor de zorgverzekering in 2018!

Wijzigingen zorgverzekering zorgpremie 2018

Basisverzekering 2018

Uw zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en (eventueel) aanvullende verzekeringen. De basisverzekering is verplicht in Nederland. Daarom wordt de inhoud van de basisverzekering door de overheid bepaald. De inhoud van aanvullende verzekeringen verschillen wél per verzekeraar. Net zoals de uiteindelijke zorgpremie die u betaalt.

Wijzigingen zorgverzekering 2018

In 2018 komen er 2 vergoedingen bij in de basisverzekering:

Gesuperviseerde fysiotherapie voor patiënten met heup- en knieartrose

Patiënten met heup- en knieartrose krijgen volgend jaar maximaal 12 maanden, 12 behandelingen gesuperviseerde fysiotherapie vergoed. De vergoeding komt in 2018 uit de basisverzekering wanneer een arts dit voorschrijft.

Zittend ziekenvervoer voor oncologiepatiënten met immuuntherapie

Zittend ziekenvervoer voor oncologiepatiënten die behandeld worden met immuuntherapie, wordt volgend jaar vergoed uit de basisverzekering. Het gaat dan om vervoer van en naar het ziekenhuis.

Verzorging kinderen tot 18 jaar na geneeskundige zorg

Verzorging van kinderen tot 18 jaar die nodig is als gevolg van geneeskundige zorg. Voorheen viel dit onder de Jeugdwet.

Eigen risico 2018

Het eigen risico blijft volgend jaar gelijk: 385,-.

Zorgtoeslag

De zorgpremie die u betaalt, kan deels worden vergoed via zorgtoeslag. De toeslag is inkomensafhankelijk en wordt uitgekeerd via de Belastingdienst. Een alleenstaande krijgt maximaal 94 euro per maand in 2018. Voor fiscale partners wordt de toeslag volgend jaar maximaal 176 euro per maand.

Benieuwd naar de zorgpremie voor 2018?

Bereken uw premie in 1 minuut! Stapt u over naar National Academic? Dan regelen wij uw overstap!