Wijzigingen zorgverzekering en zorgpremie in 2020? Dit is er al bekend!

Gepubliceerd op: 17-09-2019  

Bent u benieuwd wat er in 2020 wijzigt in uw zorgverzekering? Wat gebeurt er met het eigen risico, de zorgpremie en vergoedingen? Om u te helpen hebben wij de belangrijkste wijzigingen in de basisverzekering voor komend jaar voor u op een rij gezet.

5 soorten fysiotherapie


Basisverzekering 2020

Uw zorgverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering. Dit is een verplichte verzekering in Nederland. Ieder jaar bepaalt de overheid welke zorg en vergoedingen er in de basisverzekering zitten. Dit is bij iedere verzekeraar gelijk. Lees wat er tot nu toe bekend is en verandert!

Wijzigingen zorgverzekering 2020

De vergoedingen in de basisverzekering voor 2020 worden uitgebreid. De belangrijkste veranderingen zijn:

1. Logeervergoeding

Als u voor een langere tijd ver en regelmatig heen en weer moet reizen voor uw behandeling, dan kunt u een logeervergoeding ontvangen. Dit is maximaal € 75,- per nacht. Het moet gaan om een behandeling die minimaal 3 dagen achter elkaar duurt, zonder dat er sprake is van een opname. Bij een ziekenhuisopname slaapt u namelijk al in het ziekenhuis.

2. Zorg door specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten

Als een specialist ouderengeneeskunde of arts verstandelijk gehandicapten zorg levert, dan wordt dit vanaf 2020 vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is geen verwijzing van de huisarts nodig.

3. Geen eigen risico voor stoppen-met-roken

De basisverzekering biedt op dit moment al een vergoeding voor een stoppen-met-rokenprogramma. In 2020 betaalt u hiervoor geen eigen risico meer.

Aanvullende verzekering en zorgpremie 2020

De inhoud van de aanvullende verzekering verschilt wél per verzekeraar. Net zoals de uiteindelijke zorgpremie die u betaalt. De wijzigingen hierin worden uiterlijk 12 november bekendgemaakt.

Zorgtoeslag 2020

Voor de zorgpremie die u betaalt, krijgt u mogelijk een deel vergoed via zorgtoeslag. Deze toeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. Hoeveel u krijgt, hangt af van uw inkomen. Ook de hoogte van de zorgtoeslag wordt ieder jaar opnieuw bekeken door het kabinet. Naar verwachting gaat de toeslag in 2020 wél omhoog, maar met hoeveel precies? Dat is nog niet bekend. Lees hier meer over zorgtoeslag.

Eigen risico 2020

In 2020 zal het eigen risico niet wijzigen. Het eigen risico blijft € 385,-. Lees hier wat er onder het eigen risico valt.

Uw zorgverzekering in 2020

Door onze visie en werkwijze bieden we al jaren een voordelige premie, zónder extra eigen risico. Benieuwd naar onze zorgpremie in 2020? Bereken uw premie in 1 minuut. Uw overstap verzorgen wij gratis voor u!