Wintersport: hoe moet u verzekerd zijn?

Gepubliceerd op: 08-11-2021  

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Voor liefhebbers dé periode om een of meerdere keren naar de sneeuw te gaan. En daarna natuurlijk weer heelhuids terug naar huis. U wilt er niet aan denken, maar hoe zit het eigenlijk met medische kosten en de risico’s die u loopt? Bent u met een Nederlandse zorgverzekering voldoende verzekerd?

Wintersport vergoeding

Risico’s tijdens wintersport

Bent u een fanatieke skiër? Dan hoeven we u vast niet uit te leggen wat de risico’s zijn. Iedere wintersporter weet dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Houd rekening met de volgende medische kosten:

  • Spoedeisende medische hulp in het ziekenhuis of in een kliniek.
  • Een reddingsactie op de piste (met de ‘banaan’ of een helikopter).
  • Vervoer met de helikopter naar het ziekenhuis na een ongeval op de piste.
  • Verblijfskosten die u maakt vanwege ziekte of een ongeluk.
  • Repatriëring bij medische noodzaak.
  • Eventuele fysiotherapiebehandelingen bij blessure bij terugkomst.

Wat dekt de basisverzekering?

De basisverzekering vergoedt spoedeisende medische kosten. Wanneer u naar het ziekenhuis moet, bent u voor die zorg in principe gewoon verzekerd. Denk aan behandeling en noodzakelijk verblijf in een ziekenhuis. Maar let op: de basisverzekering vergoedt alleen tot maximaal het Nederlandse tarief. In het buitenland kan zorg duurder zijn dan in Nederland. De kosten die boven het gemiddelde vallen, komen dan voor eigen rekening.

Wat dekt een aanvullende verzekering?

De kosten die boven het Nederlands tarief uitkomen, worden wel vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking. Bij National Academic zit deze vergoeding in alle aanvullende verzekeringen voor 2021. Ook repatriëring naar Nederland wanneer dat medisch noodzakelijk is, wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Dat geldt ook voor fysiotherapiebehandelingen bij een blessure.

Wat dekt een reisverzekering met wintersportdekking?

Voor specifieke kosten die écht horen bij wintersport, heeft u meestal nog een aparte reisverzekering nodig met wintersportdekking. Hierin zit bijvoorbeeld de vergoeding voor een reddingsactie op de piste met een ‘banaan’. Diefstal van ski’s of andere spullen op de piste vallen ook onder deze vergoeding.

Voordelige reisverzekering?

Die vind u bij National Academic. Wij bieden een zeer lage premie. Benieuwd? Bereken uw premie in 1 minuut.