Woonhuisverzekering

Woninginbraak: feiten en cijfers

Gepubliceerd op 11-06-2019
1242 keer gelezen

Woninginbraak. Voor de meesten gelukkig een ‘ver van uw bed show’. Tot er opeens een politiebusje in uw straat staat. Benieuwd hoe vaak er bij jou in de buurt wordt ingebroken? Lees snel verder.

Feiten over woninginbraak

Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar woninginbraak. Een paar feiten uit de meest recente veiligheidsmonitor van het CBS:

 

  • In Noord-Holland, Limburg en Noord-Brabant wordt gemiddeld het meest ingebroken. In Noordoostelijke provincies ligt het aantal inbraken juist lager dan gemiddeld.
  • In woningen met een hoge WOZ-waarde wordt relatief vaak ingebroken. Een op de vijf bewoners van een huis dat meer dan 500 duizend euro waard is, werd in de afgelopen 5 jaar slachtoffer van inbraak.
  • Het grootste deel van de bevolking neemt maatregelen om inbraak te voorkomen. Zo had 76 procent in 2017 buitenverlichting en 65 procent extra veiligheidssloten. (Rol)luiken en een alarminstallatie komen met 19 procent en 13 procent veel minder vaak voor.
  • Woont u in een vrijstaande woning, hoekwoning of benedenwoning? Dan is de kans op inbraak het grootst (niet verrassend! :))

 

Inbraken in uw buurt

Regelmatig worden er nieuwe cijfers bekendgemaakt over het aantal woninginbraken in Nederland. Nog interessanter is natuurlijk om te weten hoe vaak er bij u in de buurt wordt ingebroken. Dat kan via de tool Misdaad in Kaart van de politie. Voer uw postcode in en de straal waarin u het aantal inbraken of pogingen tot inbraak wilt zien. Vervolgens ziet u precies waar en hoe vaak er bij u in de buurt een woninginbraak is geweest.

 

Uw huis goed verzekerd?

Inbraak kunt u natuurlijk nooit helemaal voorkomen. Om uw huis en spullen goed te verzekeren kunt u een extra voordelige woonhuis- of inboedelverzekering afsluiten bij National Academic. Speciaal voor hoger opgeleiden!

Contact

Chat E-mail Vragen