Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2021 bundelen we de krachten met VGZ. De verzekeraar wordt de nieuwe risicodrager van onze zorgverzekeringen. Dat betekent dat uw zorgverzekering nóg beter wordt. Toch kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft. Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen.

Waarom werken jullie vanaf volgend jaar samen met VGZ?

Wij zijn continu bezig om u ook in de toekomst een scherpe premie en de beste zorg te bieden. Een geschikte risicodrager speelt daarin een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij het opstellen van de polisvoorwaarden. VGZ is een van de grootste verzekeraars in Nederland. De zorgverzekeraar heeft een zeer uitgebreid netwerk en veel kennis van de Nederlandse zorgmarkt. Zo kunnen we u volgend jaar een zorgverzekering met nóg betere voorwaarden bieden.

Waarom hebben jullie een risicodrager?

De risicodrager van een zorgverzekering houdt toezicht op de juiste uitvoering en handhaving van de polisvoorwaarden, en draagt het grootste financiële risico. Het is dus belangrijk dat dit een betrouwbare en kapitaalkrachtige partij is. De risicodrager staat onder controle van de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). Deze controleert of zorgverzekeraars die in Nederland werken, zich houden aan de wettelijke eisen en andere beleidsregels. Zo bent u er zeker van dat uw zorgverzekering bij National Academic in goede handen is.

Wat verandert er voor mij?

U kunt nog steeds rekenen op de kwaliteit en service die u al van National Academic gewend bent. Heeft u vragen over zorgverleners, uw behandelingen of vergoedingen? Dan kunt u gewoon bij ons terecht. Ook het indienen van zorgkosten en het afhandelen van zorgnota’s gaan net zoals voorheen.

Samen met VGZ zijn we nog beter in staat om ook in 2021 uitgebreide dekkingen te bieden, tegen een scherpe premie. Net zoals ieder jaar, informeren wij u half november weer inhoudelijk over uw zorgverzekering voor volgend jaar.

Kan ik mijn lopende behandeling gewoon afmaken?

Lopende behandelingen kunt u gewoon afronden bij de zorginstelling waar u nu de behandeling heeft, onder de voorwaarden die gelden voor uw zorgverzekering voor dit jaar.

Wat gebeurt er met mijn lopende machtiging?

Ook daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Uw lopende machtigingen blijven gewoon geldig. Wanneer u een nieuwe machtiging nodig heeft, kunt u deze aanvragen via het aanvraagformulier bij onze downloads.

Waarom werken jullie niet meer samen met iptiQ?

iptiQ is een verzekeraar uit Luxemburg en is een dochter van de Zwitserse verzekeraar Swiss Re. Vanaf 1 januari 2021 richten zij zich niet meer op de Nederlandse zorgmarkt.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via 078 632 75 75 of stuur ons een e-mail.