Historie

In 1993 ontstond een initiatief om een verzekeringspartij op te richten, speciaal voor hoger opgeleiden. Een jaar later is National Academic actief geworden met als doel hoger opgeleiden, een groep die bij schadeverzekeringen aanzienlijk minder schade maakt, een lagere premie en meer service te kunnen bieden. In 2005 heeft National Academic voor haar schadeverzekeringen een zelfstandige vergunning ontvangen van de Nederlandsche Bank onder de naam National Academic Verzekeringsmaatschappij N.V. Vanaf dat moment kan National Academic volledig onafhankelijk opereren. National Academic streeft met haar verzekeringen naar het leveren van de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor de hierboven genoemde groep.

Schadeverzekeringen

National Academic biedt schadeverzekeringen aan hoger opgeleide particulieren. Om verzekeringen bij National Academic te kunnen onderbrengen moet minimaal één van de partners een hogere opleiding hebben.

Zorgverzekeringen

Naast schadeverzekeringen is National Academic eveneens een belangrijke speler in zorgverzekeringen. Onze zorgverzekeringen zijn overigens toegankelijk voor iedereen. National Academic ontwikkelt haar eigen producten en levert haar eigen dienstverlening. Voor de zorginkoop en het afdekken van het risico werkt National Academic samen met VGZ,  de één na grootste zorgverzekeraar van Nederland. Hierdoor profiteert u van de service en lage premie van een kleinere maatschappij, maar de inkoopvoordelen van een hele grote maatschappij. Het beste van twee werelden dus. National Academic is zelf verantwoordelijk voor onder andere zaken als productontwikkeling, premie, communicatie en serviceverlening aan u, evenals voor de declaratie-afhandeling van uw zorgnota’s. Hierdoor merkt u in de praktijk eigenlijk niets van de samenwerking. Het biedt u alleen maar voordelen.

Groei National Academic

Al sinds de oprichting van National Academic zijn wij een van de snelst groeiende verzekeraars. In 2005 was de aanwas van nieuwe klanten zelfs zó groot (alleen al bijna 40.000 nieuwe klanten in de laatste 6 weken van het jaar), dat wij ons tot het uiterste moesten inspannen om onze service op hetzelfde niveau te houden. Uiteraard waren wij blij met dit succes. Om te voorkomen dat een dergelijke groei invloed zou hebben op onze dienstverlening, zijn wij in 2006 direct begonnen met een investeringsprogramma in medewerkers, automatisering en het nog verder verbeteren van processen die de snelheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid ten goede zijn komen. Inmiddels behoort National Academic al weer jaren bij de top als het gaat om lage premie, service en klantervaring, met zelfs een aparte afdeling die zich alleen maar bezig houdt met het optimaliseren van de klanttevredenheid. Het is onze overtuiging dat de combinatie van onze klanten, de lage premie en onze hoge service ons heeft gemaakt tot wie we nu zijn. De snelstgroeiende verzekeraar van Nederland.

Kredietcrisis en goede doelen

National Academic heeft weinig problemen ondervonden als gevolg van de kredietcrisis die Nederland in 2008 getroffen heeft. Dit heeft vooral te maken met het voeren van een deugdelijk en veilig financieel beleid. Het heeft ons er niet van weerhouden om een groot gedeelte van onze jaarlijkse winst te gebruiken voor projecten in de derde wereld om daarmee de allerarmsten in de wereld een kans te geven op een beter bestaan. Wij vonden het tijd worden om onze klanten getuige te laten zijn van onze projecten in Afrika. Op onze site vindt u daarom binnenkort prachtige fotocollages van al onze projecten. Zo krijgt u een goed beeld wat wij nog meer doen, dan alleen het verzekeren van uw risico’s.

Stichting National Academic

Naast National Academic is er ook de Stichting National Academic. Opgericht omdat wij het, door de vele wijzigingen binnen het zorglandschap, belangrijk vonden om een belangbehartiger voor onze doelgroep op te richten. De Stichting National Academic behartigt (kosteloos) de belangen van hoger opgeleiden op het gebied van zorg, welzijn en gezondheid. De Stichting voert onder andere de discussie met de overheid en ageert al sinds de kabinetsonderhandelingen tegen maatregelen die buitensporig uitwerken. De afschaffing van de inkomensafhankelijke zorgpremie is een van de zaken waarvoor de Stichting zich heeft ingespannen. De Stichting zal zich blijven inspannen om de belangen van de bij National Academic aangesloten verzekerden te behartigen.