Historie

In 1993 ontstond een initiatief om een verzekeringspartij op te richten, speciaal voor hoger opgeleiden. Een jaar later is National Academic actief geworden met als doel hoger opgeleiden, een groep die bij schadeverzekeringen aanzienlijk minder schade maakt, een lagere premie en meer service te kunnen bieden. In 2005 heeft National Academic voor haar schadeverzekeringen een zelfstandige vergunning ontvangen van de Nederlandsche Bank onder de naam National Academic Verzekeringsmaatschappij N.V. Vanaf dat moment kan National Academic volledig onafhankelijk opereren. National Academic streeft met haar verzekeringen naar het leveren van de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor de hierboven genoemde groep.

Zorgverzekeringen

Naast schadeverzekeringen is National Academic een belangrijke speler in zorgverzekeringen. Onze zorgverzekeringen zijn er voor iedereen. National Academic ontwikkelt haar eigen producten en levert haar eigen dienstverlening. De zorgverzekeraar, ook wel risicodrager genoemd, van de (studenten)zorgverzekering van National Academic is iptiQ. iptiQ is een Europese verzekeraar en 100% dochter van Swiss Re, een van de grootste financiële instellingen ter wereld met meer dan 150 jaar verzekeringservaring en een zeer goede reputatie op het gebied van innovatie. National Academic is zelf verantwoordelijk voor onder andere zaken als productontwikkeling, premie, communicatie en serviceverlening aan u, evenals voor de declaratie-afhandeling van uw zorgnota’s. Hierdoor merkt u in de praktijk eigenlijk niets van de samenwerking. Het biedt u alleen maar voordelen.

Schadeverzekeringen

National Academic biedt schadeverzekeringen aan hoger opgeleide particulieren. Om verzekeringen bij National Academic te kunnen onderbrengen moet minimaal één van de partners een hogere opleiding hebben.

Stichting National Academic

Naast National Academic is er ook de Stichting National Academic. Opgericht omdat wij het, door de vele wijzigingen binnen het zorglandschap, belangrijk vonden om een belangbehartiger voor onze doelgroep op te richten. De Stichting National Academic behartigt (kosteloos) de belangen van hoger opgeleiden op het gebied van zorg, welzijn en gezondheid. De Stichting voert onder andere de discussie met de overheid en ageert al sinds de kabinetsonderhandelingen tegen maatregelen die buitensporig uitwerken. De afschaffing van de inkomensafhankelijke zorgpremie is een van de zaken waarvoor de Stichting zich heeft ingespannen. De Stichting zal zich blijven inspannen om de belangen van de bij National Academic aangesloten verzekerden te behartigen.