Mijn (terug)vlucht is vertraagd/geannuleerd en ik heb kosten gemaakt. Kan ik deze kosten vergoed krijgen via mijn reisverzekering?

Uw reisverzekering biedt dekking voor extra gemaakte kosten in verband met vertraging of annulering van een vlucht. Het bedrag dat uw reisverzekering hiervoor maximaal vergoedt is 50 euro per persoon per dag, voor maximaal 2 dagen.

In geval van vertraging heeft uw luchtvaartmaatschappij volgens de Europese regelgeving een hulpverleningsplicht. U heeft recht op eten, drinken, 2 telefoongesprekken of e-mails en als het noodzakelijk is een hotelaccommodatie. Wanneer u op uw eindbestemming aankomt met een vertraging van 3 uur of meer en er geen sprake is van overmacht, heeft u recht op een financiƫle vergoeding van uw luchtvaartmaatschappij. De hoogte hiervan hangt af van de vertragingstijd en de vluchtafstand.

 

VertragingstijdVluchtafstandCompensatie per passagier
3 uur of meerTot 1500 km250 euro
3 uur of meerBinnen EU meer dan 1500 km400 euro
3 uur of meerAlle andere vluchten tussen 1500 en 3500 km400 euro
3 uur of meerMeer dan 3500 km600 euro

 

Vlucht geannuleerd door overmacht

Wanneer de luchtvaartmaatschappij kan aantonen dat er sprake is van overmacht, heeft u geen recht op vergoeding bij annulering, langdurige vertraging of omboeking. Onder overmacht vallen uitzonderlijke situaties zoals natuurrampen, terrorisme, maar ook stakingen van derden.

Reisverzekering afsluiten?

Kies de modules die u nodig heeft. Bijvoorbeeld wintersport of autopech.


Bereken uw premie
Meer informatie?

U vindt de uitgebreide voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken