Ik moet naar de tandarts. Wat vergoedt de studentenzorgverzekering?

Het ligt aan je leeftijd hoe de kosten vergoed worden. Hieronder lees je hoe het zit. Goed om te weten: orthodontie valt niet onder deze vergoeding.

Jonger dan 18 jaar
Tot je 18e krijg je de kosten voor de tandarts vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld een consult, mondhygiëne en vullingen. Heb je als kind een kroon, brug of implantaat nodig? Dan moet je vooraf schriftelijk toestemming vragen. Alle andere behandeling kunnen rechtstreeks bij ons ingediend worden.

18 jaar of ouder
Vanaf je 18e krijg je alleen in bijzondere gevallen een vergoeding vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor een complexe behandeling bij de kaakchirurg in het ziekenhuis. Hiervoor betaal je eigen risico. Wil je ook tandartskosten voor bijvoorbeeld controles, het verwijderen van tandsteen, het vullen van gaatjes en het plaatsen van een kroon vergoed krijgen? Kies dan voor de aanvullende optie Tandarts. Hiermee kan je naar iedere tandarts in Nederland. Daarnaast krijg je ook de mondhygiënist, parodontoloog (tandvleesbehandelingen) en endodontoloog (wortelkanaalbehandelingen) vergoed.

Je kiest zelf tot welk bedrag je de kosten vergoed wilt krijgen. Bekijk de aanvullende opties.

Weten wat er al is vergoed? Log dan in op Mijn NA.

Studentenzorgverzekering voor jou

Elk jaar biedt National Academic een voordelige zorgpremie. Onze zorgpremie is dit jaar wéér voordelig. Benieuwd?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken