Wat is de vergoeding voor fysiotherapie en/of oefentherapie bij studentenzorg?

Aanvullende verzekering
Kies de aanvullende dekking Fysio voor een vergoeding voor fysiotherapie. Bekijk het dekkingsoverzicht. Handig om te weten: manuele fysiotherapie valt onder dezelfde vergoeding. Als er een chronische indicatie is, dan is er een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk.

Basisverzekering
Als er sprake is van een chronische indicatie (dit kan jouw fysiotherapeut aangeven), dan krijg je vanaf de 21e behandeling een vergoeding vanuit jouw basisverzekering. De kosten worden verrekend met het openstaande eigen risico. Ook in de volgende situaties heb je recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering:

  • Bij perifeer vaatlijden in fase 2 Fontaine (etalagebenen): maximaal 37 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie (looptraining) gedurende maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij urine-incontinentie: maximaal 9 behandelingen bekkenfysiotherapie in verband met urine-incontinentie.
  • Bij artrose van heup- of kniegewricht (18 jaar of ouder): maximaal 12 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie gedurende maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD).

Een afspraak maken
Je kunt een doorverwijzing krijgen van jouw huisarts, maar het is ook mogelijk zelf een afspraak te maken. Als er een chronische indicatie is, heeft u wel een doorverwijzing nodig. In de Zorgzoeker vind je de fysiotherapeuten waarmee wij een contract hebben. Als je besluit naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut te gaan ontvang je een lagere vergoeding per behandeling. Wat die maximale vergoeding precies is vindt je terug in de 'Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg' onder overige downloads.

Studentenzorgverzekering voor jou

Elk jaar biedt National Academic een voordelige zorgpremie. Onze zorgpremie is dit jaar wéér voordelig. Benieuwd?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken