Biedt de studentenzorgverzekering een vergoeding voor een hoortoestel?

De basisverzekering geeft je een vergoeding voor de kosten van het hoortoestel. Aan de hand van voorwaarden bekijkt de audicien of je een vergoeding voor een hoortoestel (ook wel gehoorapparaat) krijgt. Daarnaast kijkt de audicien welke categorie je nodig hebt. Bij verzekerden van 18 jaar en ouder geldt een eigen bijdrage van 25%. Dit gedeelte betaal je zelf. De andere 75% krijg je vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt het eigen risico. Bekijk het Reglement hulpmiddelen bij onze downloads voor meer informatie.

Categorie├źn hoortoestellen
Je kan ervoor kiezen om bij te betalen voor een hogere categorie hoortoestel. Ook kan je bijbetalen als je een luxere en duurdere versie hoortoestel wilt, of als je kiest voor een buitencategorie hoortoestel. Dit is een hoortoestel die buiten die categorie├źn 1 tot en met 5 valt.

Hoe het werkt? De audicien bepaalt dat je een hoortoestel categorie 2 nodig hebt. Jij kiest echter voor een hoortoestel categorie 3. Het verschil in kosten tussen deze 2 hoortoestellen betaal je zelf aan de audicien.

Dit geldt alleen als je het hoortoestel koopt bij een gecontracteerde zorgverlener. Deze vind je terug in onze Zorgzoeker.

Studentenzorgverzekering voor jou

Onze zorgpremie 2021 maken we uiterlijk 12 november bekend. Nu een voordelige studentenzorgverzekering afsluiten?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken