Geeft de studentenzorgverzekering een vergoeding voor GLI?

Er is een vergoeding voor Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) mogelijk vanuit de basisverzekering. Heb je een Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger? Of een BMI van 25 of hoger met een verhoogd risico op chronische aandoeningen? Dan is er sprake van een matig of sterk verhoogd Gewichtsgerelateerd Risico (GGR) en krijg je een vergoeding. Jouw (huis)arts kan dit voor je vaststellen.

GLI heeft als doel om je gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren door een gezond gewicht te bereiken. Je start het traject met een intakegesprek. Hierna volgen er zowel individueel als in groepsverband coachingssessies. Tijdens deze sessies leer je meer over jouw gedrag rondom voeding, beweging en ontspanning.

Je betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage voor Gecombineerde Leefstijlinterventie. Wij adviseren je om naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan. Je vindt deze in onze Zorgzoeker. Zo ben je er zeker van dat je de volledige vergoeding krijgt en dat jouw zorgverlener bewezen effectieve zorg verleent.

Studentenzorgverzekering voor jou

Elk jaar biedt National Academic een voordelige zorgpremie. Onze zorgpremie is dit jaar wéér voordelig. Benieuwd?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken