Ik wil stoppen met roken. Wie kan mij hierbij helpen?

Je kunt naar je huisarts voor ondersteuning op het gebied van stoppen met roken. Denk hierbij aan zowel korte als intensieve behandelingen, gericht op verandering van gedrag. Als je huisarts dit niet aanbiedt, verwijst hij je door naar een huisarts die dit wel doet. Deze zorg valt onder je basisverzekering.

Stoppen-met-rokenprogramma
Waarom rook je eigenlijk? Het stoppen-met-rokenprogramma behandelt dit soort vragen en is gericht op gedragsverandering, wat stoppen makkelijker maakt. Je hebt recht op één programma (individueel of in een groep) per kalenderjaar. Dit wordt vergoed vanuit je basisverzekering, als je huisarts werkt volgens de Zorgmodule Stoppen met Roken. Wanneer de Zorgmodule aangeboden wordt door een andere zorgverlener dan de huisarts is er een lagere vergoeding. Werkt de zorgverlener niet volgens de Zorgmodule dan is er geen vergoeding mogelijk.

Wil je meer informatie over het stoppen-met-roken programma en de kosten van het programma? Neem dan contact op met jouw huisarts.

Moet ik medicijnen zelf betalen?
Je krijgt een vergoeding voor de medicijnen die je nodig hebt tijdens het stoppen-met-roken-programma. Bestel deze medicijnen via de website Starten met stoppen. Een gecontracteerde apotheek voor 2021 vind je in de Zorgzoeker. Bestel je de medicijnen bij een andere zorgaanbieder? Dan is de vergoeding lager.

Studentenzorgverzekering voor jou

Elk jaar biedt National Academic een voordelige zorgpremie. Onze zorgpremie is dit jaar wéér voordelig. Benieuwd?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken