Welke vergoeding geeft de studentenzorgverzekering voor psychologische zorg?

Je basisverzekering geeft een vergoeding voor psychologische zorg (geestelijke gezondheidszorg). Hiervoor heb je wel een doorverwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

Praktijkondersteuner
Het kan zijn dat de huisarts je doorverwijst naar de praktijkondersteuner. De vergoeding hiervoor komt vanuit de basisverzekering en wordt niet verrekend met je eigen risico.

Psycholoog, psychotherapeut en psychiater
Krijg je van jouw huisarts een doorverwijzing naar een psycholoog, psychotherapeut of psychiater? Dan krijg je deze kosten ook vergoed vanuit de basisverzekering, hiervoor betaal je wel eigen risico. Bekijk in de Zorgzoeker met welke zorgverleners wij een contract hebben. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Dan is er een lagere vergoeding. Deze vind je in de Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg bij de overige downloads.

Toestemming vragen
Is er een contract met de zorgverlener waar je heen wilt, dan is alleen een verwijzing voldoende. Is er geen contract? Dan heb je toestemming nodig voor gespecialiseerde GGZ met verblijf. Gebruik hiervoor het Aanvraagformulier niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ met verblijf. Je vindt dit formulier bij onze downloads.

Uitsluitingen
Er zijn behandelingen waarvoor geen vergoeding is vanuit de basisverzekering. Welke behandelingen dit zijn vind je terug onder "Generalistische Basis GGZ of Gespecialiseerde GGZ" in de voorwaarden basisverzekering.

Studentenzorgverzekering voor jou

Elk jaar biedt National Academic een voordelige zorgpremie. Onze zorgpremie is dit jaar wéér voordelig. Benieuwd?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken