Krijg ik een vergoeding voor zorg in het buitenland?

Spoedeisende zorg
Ja dat kan. Met de basiszorgverzekering ben je in het buitenland verzekerd voor spoedeisende zorg, tot 100% van het Nederlands tarief. Heb je ook een aanvullende dekking bij National Academic afgesloten? Dan ben je geheel verzekerd voor alle spoedeisende zorg in het buitenland.

Neem bij spoedeisende zorg wel altijd contact op met onze Alarmcentrale. Bel hiervoor 0031 (0)78 632 75 88. De Alarmcentrale is 24/7 bereikbaar.

Niet-spoedeisende zorg
Als wij een contract hebben met het ziekenhuis waar je naartoe wilt, worden de kosten vergoed volgens deze contractafspraken. Ga je naar een niet gecontracteerd ziekenhuis dan wordt niet-spoedeisende zorg in het buitenland vanuit de basisverzekering in 2021 vergoed tot maximaal 70%. De vergoeding van deze kosten wordt verrekend met het openstaande eigen risico.

Overnachten in een buitenlands ziekenhuis of instelling?
Wanneer je voor de behandeling moet overnachten in een ziekenhuis of instelling moet je vooraf toestemming bij ons aanvragen. Om vergoeding van de kosten aan te vragen moet je de volgende informatie naar ons opsturen:

  • Een verwijzing van jouw Nederlandse huisarts of ander medisch specialist.
  • De gestelde diagnose.
  • Het door de specialist opgestelde behandelplan.
  • Een overzicht van de eerdere behandelingen.
  • Een gemaakte schatting van de kosten.

De informatie kun je opsturen naar medischadvies@nationalacademic.nl of per post naar: National Academic, t.a.v. team Medisch Advies, Postbus 1815, 3800 BV Amersfoort. Je ontvangt dan binnen 5 werkdagen informatie over de afhandeling van jouw aanvraag.

Studentenzorgverzekering voor jou

Elk jaar biedt National Academic een voordelige zorgpremie. Onze zorgpremie is dit jaar wéér voordelig. Benieuwd?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken