Welke medicijnen krijg ik vergoed?

Je hebt recht op de levering van geregistreerde medicijnen. Deze medicijnen staan vermeld in het Geneesmiddelenvergoeddingssysteem (GVS) en worden vergoed vanuit de zorgverzekering. De inhoud hiervan wordt bepaald door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ga naar medicijnkosten.nl, vul hier de naam of het nummer van jouw medicijn in en je ziet direct of het medicijn vergoed wordt.

Ook krijg je informatie over een mogelijke eigen bijdrage die je moet betalen. Goed om te weten: de maximale eigen bijdrage is € 250 per jaar.

Het voorkeursbeleid medicijnen
Vanaf 2021 werken wij met een voorkeursbeleid. Wanneer je een medicijn nodig hebt ontvang je eerst een recept met hierop de werkende stof van het medicijn van jouw (huis)arts. Het medicijn kan je vervolgens ophalen bij de apotheek. De apotheker geeft jou dan het voorkeursmedicijn. Heb je vanwege medische noodzaak een bepaald merk medicijn nodig? Dan kan de arts dit aangeven op het recept. Heb je vragen over een medicijn? Dan kan je deze aan jouw apotheker stellen.

Eigen risico
Zowel het medicijn als de dienstverlening van de apotheek vallen onder het eigen risico. Vanaf 2021 hoeft u voor een medicijn dat valt onder het voorkeursbeleid geen eigen risico meer te betalen. U betaalt dan alleen nog eigen risico voor de terhandstellingskosten.

Vind een apotheek
In de Zorgzoeker vind je met welke apotheken wij een contract hebben. Kies je voor een niet gecontracteerde apotheek? Dan geldt er een lagere vergoeding.

Twijfel je over de vergoeding van een medicijn? Neem dan gerust contact met ons op via 078 632 75 75 of stuur een e-mail. Wij kijken graag met je mee.

Medicijnen stoppen-met-rokenprogramma
Heb je medicijnen nodig als onderdeel van het stoppen-met-rokenprogramma? Deze bestel je bij een gecontracteerde apotheek. Alle gecontracteerde apotheken vind je in onze Zorgzoeker. Als je ervoor kiest deze medicijnen bij een andere zorgverlener te bestellen, is de vergoeding lager.

Studentenzorgverzekering voor jou

Elk jaar biedt National Academic een voordelige zorgpremie. Onze zorgpremie is dit jaar wéér voordelig. Benieuwd?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken