Welke medicijnen krijg ik vergoed?

Je hebt recht op de levering van geregistreerde medicijnen. Deze medicijnen staan vermeld in het Geneesmiddelenvergoeddingssysteem (GVS) en worden vergoed vanuit de zorgverzekering. De inhoud hiervan wordt bepaald door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Ga naar medicijnkosten.nl, vul hier de naam of het nummer van jouw medicijn in en je ziet direct of het medicijn vergoed wordt.

Ook krijg je informatie over een mogelijke eigen bijdrage die je moet betalen. Goed om te weten: de maximale eigen bijdrage is € 250 per jaar.

De apotheek kiest
Wanneer je een medicijn nodig hebt ontvang je eerst een recept van jouw (huis)arts. Het medicijn kan je vervolgens ophalen bij de apotheek. De apotheker kiest dan aan de hand van het recept van de arts welk medicijn het beste bij jou past. Heb je vanwege medische noodzaak een bepaald merk medicijn nodig? Dan kan de arts dit aangeven op het recept. Heb je vragen over een medicijn? Dan kan je deze aan jouw apotheker stellen.

Eigen risico
Haal je een medicijn op bij de apotheek? Dan betaal je voor het medicijn en voor de dienstverlening van de apotheek. Beide kosten worden verrekend met je openstaande eigen risico. Lees hier meer over de dienstverlening van de apotheek.

Vind een apotheek
In de Zorgzoeker vind je met welke apotheken wij een contract hebben. Kies je voor een niet gecontracteerde apotheek? Dan geldt er een lagere vergoeding.

Twijfel je over de vergoeding van een medicijn? Neem dan gerust contact met ons op via 078 632 75 75 of stuur een e-mail. Wij kijken graag met je mee.

Studentenzorgverzekering afsluiten?

Ga voor studentenzorgverzekering. Kies zelf de aanvullende dekking die bij jou past.


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken