Wat is het verschil tussen fysiotherapie onder de 18 jaar en kinderfysiotherapie?

Bij kinderfysio is de behandeling voornamelijk gericht op de verbetering van motorische ontwikkelingen van het kind. Het doel: het kind leert beter functioneren in haar/zijn omgeving. Deze vorm van fysiotherapie verschilt niet veel van ‘fysiotherapie onder de 18 jaar'. Voor beide vormen fysiotherapie geldt de volgende vergoeding:

  • Het maximale aantal behandelingen voor fysiotherapie voor kinderen onder de 18 jaar is 9 behandelingen per aandoening. Als de klachten na deze 9 behandelingen nog niet over zijn, dan heeft het kind nogmaals recht op 9 extra behandelingen.
  • In totaal kunnen er dus maximaal 18 behandelingen per aandoening vergoed worden (voor kinderen tot 18 jaar).
  • Als er meer behandelingen nodig zijn kan de vergoeding hiervoor uit een aanvullend pakket komen. Als je deze hebt afgesloten.
  • Is er een chronische indicatie? Dan krijgt het kind alle behandelingen fysiotherapie vanaf de 1e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Ook als er meer dan 18 behandelingen nodig zijn.

Heeft het kind letsel opgelopen door een ander en heeft hij/zij hierdoor fysiotherapie nodig? Dan is de kans groot dat je zorgkosten verhaald kunnen worden op de tegenpartij. Dit doet National Academic gratis voor je. Meld hier je letselschade

Studentenzorgverzekering voor jou

Benieuwd naar jouw zorgpremie in 2022? Of heb je nog een zorgverzekering in 2021 nodig? Check direct jouw premie.


Check je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken