Geldt bij jullie studentenzorgverzekering gecontracteerde zorg?

Je mag zelf kiezen naar welke zorgverlener je toe gaat. Als je kiest voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager dan bij een zorgverlener waar wel een contract mee is.

Vergoeding niet-gecontracteerde zorgverlener
Heeft de zorgverlener geen contract met ons? Dan kan je in de ‘Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders’ vinden wat de hoogte van de vergoeding is. Deze lijst vind je bij overige downloads. Er wordt tot 73% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed. Als je naar een zelfstandig behandelcentrum (kliniek) gaat, is de vergoeding tot 73% van het gemiddeld gecontracteerde tarief voor zelfstandige behandelcentra.

Staat er in de lijst geen tarief voor jouw behandeling? Dan vergoeden wij tot 73% van de in de wet vastgestelde tarieven. Als er met spoed zorg aan je moet worden gegeven door een niet-gecontracteerde zorgverlener en er is ook geen tarief in de wet vastgesteld, dan vergoeden wij tot het bedrag dat marktconform is. Er wordt dan gekeken naar het bedrag dat gebruikelijk is voor een behandeling in Nederland (Besluit zorgverzekering 2.2).

Als je gebruik wilt maken van alternatieve zorg en de zorgverlener staat niet in onze Zorgzoeker dan is er geen vergoeding. In de voorwaarden van de studentenzorgverzekering staat voor welke zorg er een gecontracteerde zorgverlener moet zijn.

Zoek een gecontracteerde zorgverlener
In onze Zorgzoeker vind je een uitgebreid overzicht van zorgverleners waar wij een contract mee hebben. Het voordeel daarvan is dat wij met deze zorgverleners afspraken hebben gemaakt over de kwaliteit en patiëntenveiligheid. Ook stuurt de zorgverlener de rekening meteen naar ons. Zo hoef je de rekening dus nooit zelf vooraf te betalen.

Heb je vragen? Bel ons op 078 632 75 75. We kijken graag met je mee!

Studentenzorgverzekering afsluiten?

Ga voor studentenzorgverzekering. Kies zelf de aanvullende dekking die bij jou past.


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken