Geldt bij jullie studentenzorgverzekering gecontracteerde zorg?

Je mag zelf kiezen naar welke zorgverlener je toe gaat. Wij werken met een groot aantal gecontracteerde zorgverleners. In onze Zorgzoeker vind je een gecontracteerde zorgverlener bij jou in de buurt. Als je kiest voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager dan bij een zorgverlener waar wel een contract mee is.

Vergoeding niet-gecontracteerde zorgverlener
Je mag natuurlijk zelf jouw zorgverlener kiezen, alleen is de vergoeding lager als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener.

  • Bij een zorgverlener met contract: 100%.
  • Bij een zorgverlener zonder contract: tot maximaal 70%.
  • Met spoed naar het ziekenhuis: acute zorg vergoeden wij altijd 100%. Geen zorgen!

Gaat het om zorg die valt onder de aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat er geen vergoeding is als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener. In de voorwaarden van de zorgverzekering staat vermeld voor welke zorg er een gecontracteerde zorgverlener moet zijn.

Heeft de zorgverlener geen contract met ons? Dan kan je in de ‘Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg’ vinden wat de hoogte van de vergoeding is. Deze lijst vind je bij overige downloads.

Zoek een gecontracteerde zorgverlener
In onze Zorgzoeker vind je een uitgebreid overzicht van zorgverleners waar wij een contract mee hebben. Het voordeel daarvan is dat wij met deze zorgverleners afspraken hebben gemaakt over de kwaliteit en patiëntenveiligheid. Ook stuurt de zorgverlener de rekening meteen naar ons. Zo hoef je de rekening dus nooit zelf vooraf te betalen.

Heb je vragen? Bel ons op 078 632 75 75. We kijken graag met je mee!

Studentenzorgverzekering voor jou

Elk jaar biedt National Academic een voordelige zorgpremie. Onze zorgpremie is dit jaar wéér voordelig. Benieuwd?


Bereken je premie
Meer informatie?

Je vindt alle voorwaarden terug bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken