Is er een vergoeding voor orthodontie?

Orthodontie wordt in een aantal specifieke situaties vanuit de basisverzekering vergoed. Dit is zo door de overheid bepaald. In de meeste situaties heeft u een aanvullende verzekering nodig om een orthodontievergoeding (bijvoorbeeld voor een beugel) te krijgen.

Basisverzekering
In de volgende situaties is er een vergoeding voor orthodontie mogelijk vanuit de basisverzekering: bij ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, het gebit of de kaak. Hiervoor moet u wel eerst toestemming vragen. Dit doet u door het Aanvraagformulier bijzondere tandheelkunde in te vullen. De vergoeding wordt verrekend met het openstaande bedrag aan eigen risico. Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kiest u voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.

Aanvullende verzekering
Wij hebben ook in 2021 een aantal aanvullende verzekeringen met een vergoeding voor orthodontie. In het dekkingsoverzicht ziet u om welke vergoeding dit gaat. Wij vergoeden de A-codes volgens de tarievenlijst orthodontische zorg van de NZa.

Niet vergoede kosten
Kosten voor een niet nagekomen afspraak vergoeden wij niet. Daarnaast zijn de kosten voor de volgende code altijd voor eigen rekening: Code F 811 A, Reparatie bij onzorgvuldig gebruik.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken