Wat krijg ik vergoed voor de tandarts?

De basisverzekering biedt een vergoeding voor de tandarts tot de leeftijd van 18 jaar. Volwassenen kunnen voor vergoeding een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Goed om te weten: orthodontie valt niet onder deze dekking. Lees meer over de vergoeding van orthodontie.

Jonger dan 18 jaar
Kinderen krijgen tot hun 18e een vergoeding voor tandartskosten vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor een consult, mondhygiëne en vullingen. Heeft uw kind een kroon, brug of implantaat nodig of moet er een kaakoverzichtsfoto gemaakt worden? Dan moet u voor de vergoeding eerst schriftelijk toestemming vragen. Alle andere behandelingen kunt u rechtstreeks declareren.

Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.

18 jaar en ouder
Voor volwassenen bieden wij een aantal aanvullende tandartsverzekeringen die een vergoeding bieden voor tandartskosten. Vanaf 18 jaar worden tandartskosten namelijk alleen in bijzondere situaties vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor betaalt u eigen risico en kan een eigen bijdrage gelden. Bijvoorbeeld de kosten voor een behandeling bij de kaakchirurg in het ziekenhuis. Lees hier meer. Wilt u meer weten over de vergoeding van een kunstgebit of gebitsprothese? Lees meer informatie.

Als u bij ons uw tandartsverzekering afsluit, bent u erg goed verzekerd. Bijvoorbeeld voor controles, het verwijderen van tandsteen, het vullen van gaatjes en het plaatsen van een kroon. U kunt bij iedere tandarts in Nederland terecht. Naast tandartskosten vallen ook de behandeling bij de endodontoloog, parodontoloog​​​​​​​ en mondhygiënist onder onze tandartsverzekeringen.

Ook in 2021 kiest u zelf tot welk bedrag u de kosten vergoed wilt krijgen. Bekijk de vergoedingen. Wilt u weten hoeveel er al vergoed is? Log in op Mijn NA.

Zorgkosten gemaakt door een ander? 
Heeft u een ongeval gehad en was iemand anders hievoor aansprakelijk? Dan is de kans groot dat uw zorgkosten verhaald kunnen worden op de tegenpartij. Dit doet National Academic gratis voor u. Meld hier uw letselschade

Zorgverzekering aanvragen?

Vanaf 2022 kunt u voor uw zorgverzekering terecht bij VGZ. Benieuwd naar uw zorgpremie?


Check uw premie
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken