Wat krijg ik vergoed voor de tandarts?

De basisverzekering biedt een vergoeding voor de tandarts tot de leeftijd van 18 jaar. Volwassenen kunnen voor vergoeding een aanvullende verzekering afsluiten. Goed om te weten: orthodontie valt niet onder deze dekking. Lees meer over de vergoeding van orthodontie.

Jonger dan 18 jaar
Kinderen krijgen tot hun 18e een vergoeding voor tandartskosten vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor een consult, mondhygiëne en vullingen. Heeft uw kind een kroon, brug of implantaat nodig? Dan moet u voor de vergoeding eerst schriftelijk toestemming vragen. Alle andere behandelingen kunt u rechtstreeks declareren.

18 jaar en ouder
Voor volwassenen bieden wij een aantal aanvullende verzekeringen die een vergoeding bieden voor tandartskosten. Vanaf 18 jaar worden tandartskosten namelijk alleen in bijzondere situaties vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld de kosten voor een behandeling bij de kaakchirurg in het ziekenhuis. Lees hier meer. Wilt u meer weten over de vergoeding van een kunstgebit of gebitsprothese? Lees meer informatie.

Als u bij ons uw tandartsverzekering afsluit, bent u erg goed verzekerd. Bijvoorbeeld voor controles, het verwijderen van tandsteen, het vullen van gaatjes en het plaatsen van een kroon. U kunt bij iedere tandarts in Nederland terecht. Naast tandartskosten vallen ook de behandeling bij de mondhygiënist, parodontoloog (tandvleesbehandelingen) en endodontoloog (wortelkanaalbehandelingen) onder onze tandartsverzekeringen.

U kiest zelf tot welk bedrag u de kosten vergoed wilt krijgen. Bekijk de vergoedingen.

Acceptatie
Voor enkele van onze aanvullende verzekeringen stellen wij tijdens uw aanvraag een aantal acceptatievragen. Aan de hand van uw antwoorden beoordelen we of de aanvraag akkoord is. U ziet dit direct. Wordt uw aanvraag afgewezen? Dan kunt u kiezen voor een van de onderliggende tandartsverzekeringen.

Wilt u weten hoeveel er al vergoed is? Log in op Mijn NA.

Uw National Academic zorgverzekering

Ga voor al uw zorgdeclaraties en de stand van uw eigen risico naar Mijn NA. Benieuwd naar zorgpremie 2021? Bekijk wanneer deze bekend wordt.


Inloggen
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken