Welk aanvullend pakket moet ik hebben om fysiotherapie vergoed te krijgen?

Als uw fysiotherapeut beoordeelt dat uw aandoening chronisch is, dan heeft u vanuit de basisverzekering recht op vergoeding vanaf de 21ste behandeling. Ook in de volgende situaties krijgt u een vergoeding uit de basisverzekering:

  • Bij perifeer vaatlijden in fase 2 Fontaine (etalagebenen): maximaal 37 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie (looptraining) gedurende maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij urine-incontinentie: maximaal 9 behandelingen bekkenfysiotherapie in verband met urine-incontinentie.
  • Bij artrose van heup- of kniegewricht (18 jaar of ouder): maximaal 12 behandelingen gesuperviseerde oefentherapie gedurende maximaal 12 maanden (vanaf de 1e behandeling).
  • Bij Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD). 

Aanvullende verzekering
In alle andere situaties heeft u voor fysiotherapie een aanvullende verzekering nodig. Wij bieden verschillende aanvullende verzekeringen. In het dekkingsoverzicht ziet u wat u in 2021 per aanvullende verzekering vergoed krijgt. Goed om te weten: manuele fysiotherapie valt voor een deel ook onder deze vergoeding.

Vind een fysiotherapeut
Om uw behandeling helemaal vergoed te krijgen, is het belangrijk dat u naar een gecontracteerde fysiotherapeut gaat. In de Zorgzoeker vindt u de fysiotherapeuten waarmee wij een contract hebben.

Fysiotherapie onder de 18 jaar
Wilt u meer weten over de vergoeding van fysiotherapie onder de 18 jaar? Bekijk deze pagina.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken