Hoe vraag ik toestemming (een machtiging) voor een behandeling?

Er zijn behandelingen, hulpmiddelen en medicijnen waarvoor u vooraf toestemming moet aanvragen. Dit wordt ook wel een machtiging genoemd. Alleen als u toestemming heeft, ook wel een machtiging, ontvangt u vergoeding voor de benodigde zorgkosten.

Toestemming aanvragen
Wanneer er geen toestemming is, ontvangt u geen vergoeding. In de meeste gevallen vraagt de zorgverlener zelf toestemming bij ons aan en hoeft u niets te doen. Als dit niet het geval is kunt u zelf toestemming voor vergoeding bij ons aanvragen. Vul hiervoor het juiste aanvraagformulier in. Deze formulieren vindt u bij onze downloads. Staat uw zorgsoort hier niet tussen? Kies dan het Aanvraagformulier machtiging.

Het formulier moet u samen met uw zorgverlener invullen. Is alles goed en compleet ingevuld? Stuur het formulier dan per e-mail naar medischadvies@nationalacademic.nl of per post naar National Academic t.a.v. team Medisch Advies, Postbus 1815, 3800 BV Amersfoort.

U ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie over de afhandeling van de aanvraag van uw machtiging. Wanneer u een reactie van ons heeft ontvangen kunt u opnieuw contact opnemen met uw zorgverlener.

Heeft u toestemming nodig voor een behandeling in het buitenland? Klik hier voor meer informatie.

Overstappen zorgverzekeraar
Als u een machtiging heeft ontvangen van uw zorgverzekering blijft deze geldig als u overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Kiest u ervoor om over te stappen naar National Academic? Dan nemen wij de machtiging van uw vorige verzekeraar over als deze nog niet is verlopen.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken