Hoe vraag ik toestemming (een machtiging) voor een behandeling?

Er zijn behandelingen, hulpmiddelen en medicijnen waarvoor u vooraf toestemming moet aanvragen. Dit wordt ook wel een machtiging genoemd. Alleen als u toestemming heeft, ook wel een machtiging, ontvangt u vergoeding voor de benodigde zorgkosten.

Toestemming aanvragen
Wanneer er geen toestemming is, ontvangt u geen vergoeding. In de meeste gevallen vraagt de zorgverlener zelf toestemming bij ons aan en hoeft u niets te doen. Als dit niet het geval is kunt u zelf toestemming voor vergoeding bij ons aanvragen. Vul hiervoor het juiste aanvraagformulier in. Deze formulieren vindt u bij onze downloads. Staat uw zorgsoort hier niet tussen? Kies dan het Aanvraagformulier machtiging.

Het formulier moet u samen met uw zorgverlener invullen. Is alles goed en compleet ingevuld? Stuur het formulier dan per e-mail naar medischadvies@nationalacademic.nl of per post naar National Academic t.a.v. team Medisch Advies, Postbus 1815, 3800 BV Amersfoort.

U ontvangt binnen 5 werkdagen een reactie over de afhandeling van de aanvraag van uw machtiging. Wanneer u een reactie van ons heeft ontvangen kunt u opnieuw contact opnemen met uw zorgverlener.

Heeft u toestemming nodig voor een behandeling in het buitenland? Klik hier voor meer informatie.

Overstappen zorgverzekeraar
Als u een machtiging heeft ontvangen van uw zorgverzekering blijft deze geldig als u overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Kiest u ervoor om over te stappen naar National Academic? Dan nemen wij de machtiging van uw vorige verzekeraar over als deze nog niet is verlopen.

Zorgverzekering 2021

Wilt u uw zorgverzekering nog uitbreiden met een aanvullende of tandartsverzekering? Dit is tot 1 februari mogelijk!


Wijzig zorgverzekering
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken