Wat is de vergoeding voor thuiszorg?

Een groot gedeelte van de thuiszorg die nodig is, vergoedt de basisverzekering. Onder thuiszorg valt persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp.

Verpleging en verzorging
Vanuit de basisverzekering of de Wet langdurige zorg is er een vergoeding voor verpleging en verzorging (wijkverpleging). Dit hangt af van uw persoonlijke situatie. Deze zorg valt niet onder het eigen risico.

Als u zelf zorgt voor iemand met dementie, dan kunt u hierbij hulp krijgen van een professional. Dit noemen we casemanagement. De wijkverpleegkundige beoordeelt of dit onder de vergoeding valt.

Huishoudelijke hulp
Heeft u thuis huishoudelijke hulp nodig? Bijvoorbeeld bij ziekte, handicap of ouderdom. Vraag dit dan aan via het Wmo loket van uw gemeente.

Wilt u weten of u de thuiszorg die u nodig heeft vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op. Bel hiervoor 078 632 75 75 of stel uw vraag online.

Meer informatie:

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken