Krijg ik een vergoeding voor Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)?

Er is een vergoeding voor Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) mogelijk vanuit de basisverzekering. Heeft u een Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger? Of een BMI van 25 of hoger met een verhoogd risico op chronische aandoeningen? Dan is er sprake van een matig of sterk verhoogd Gewichtsgerelateerd Risico (GGR) en krijgt u een vergoeding. Uw (huis)arts kan dit voor u vaststellen.

GLI heeft als doel om uw gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren door een gezond gewicht te bereiken. U start het traject met een intakegesprek. Hierna volgen er zowel individueel als in groepsverband coachingssessies. Tijdens deze sessies leert u meer over uw gedrag rondom voeding, beweging en ontspanning.

U betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage voor Gecombineerde Leefstijlinterventie. Wij adviseren u om naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan. U vindt deze in onze Zorgzoeker. Zo bent u er zeker van dat u de volledige vergoeding krijgt en dat uw zorgverlener bewezen effectieve zorg verleent.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken