Wordt mijn ooglidcorrectie vergoed vanuit de zorgverzekering?

In uitzonderlijke situaties is er een vergoeding vanuit de basisverzekering voor een ooglidcorrectie. Of dit het geval is, beoordeelt de gecontracteerde zorgverlener. Deze zal eerst toestemming bij ons aanvragen voor de vergoeding. Om een afspraak te maken bij een arts, heb je eerst een verwijzing nodig van jouw huisarts of oogarts. Is een vergoeding voor de kosten mogelijk vanuit de basisverzekering? Dan betaal je eigen risico.

Is er geen vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk? Vanaf 2021 bieden enkele van onze aanvullende verzekeringen ook een vergoeding voor een ooglidcorrectie in bepaalde situaties. Meer hierover leest u in onze voorwaarden. U vindt de vergoeding per aanvullende verzekering terug in het dekkingsoverzicht. Ook voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of oogarts. Hierna kan uw plastisch chirurg een aanvraag voor een vergoeding naar ons opsturen. Is de aanvraag akkoord? Dan kan het ziekenhuis de kosten van de ooglidcorrectie bij ons declareren. Voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, betaalt u geen eigen risico.

Een gecontracteerde zorgverlener vindt u in onze Zorgzoeker. Kiest u voor een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Dan is er een lagere vergoeding bij vergoeding vanuit de basisverzekering. Bij vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is geen vergoeding mogelijk als u kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken