Wanneer heb ik recht op zittend ziekenvervoer?

Als u voor een periode regelmatig naar het ziekenhuis moet, dan kunt u vergoeding aanvragen voor zittend ziekenvervoer. Hiervoor dienen wij u vooraf toestemming te geven. U heeft recht op een vergoeding in de volgende gevallen:

  • U moet een nierdialyse krijgen;
  • U moet oncologische behandelingen met radio-, chemo of immuuntherapie krijgen;
  • U bent visueel gehandicapt en kunt zich zonder hulp niet verplaatsen;
  • U bent rolstoelafhankelijk.
  • U moet geriatrische revalidatiezorg (grz) krijgen.
  • Vanaf 1 januari 2021: als u bent aangewezen op een dagbehandeling in een groep als onderdeel van Geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen (GZSP).

Staat uw persoonlijke situatie er niet bij? Als u regelmatig een behandeling moet krijgen, kunt u door de hardheidsclausule mogelijk toch een vergoeding ontvangen. Vul het Aanvraagformulier zittend ziekenvervoer in om te controleren of u hier recht op heeft. Dit formulier vindt u de bij overige downloads.

Voor zittend ziekenvervoer betaalt u in 2021 een eigen bijdrage van € 108 per jaar. De resterende kosten verrekenen we met uw openstaande eigen risico.

Logeervergoeding
U kunt ook kiezen voor een logeervergoeding in plaats van een vergoeding voor de reiskosten. Dit kan als u minstens drie dagen achter elkaar wordt behandeld in het ziekenhuis. De vergoeding is maximaal € 76,50 per nacht in 2021.

Reiskosten declareren
Wilt u reiskosten indienen? Download dan het Declaratieformulier reiskosten zittend ziekenvervoer bij onze overige downloads.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken