Wat is de vergoeding voor therapeutisch elastische kousen?

De basisverzekering vergoedt therapeutisch elastische compressiekousen binnen drukklasse 2, 3 en 4. Er is ook een vergoeding voor een aan- en uittrekhulp. Meer informatie hierover leest u in het reglement hulpmiddelen. Deze vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico.

Heeft u steunkousen/compressiekousen die vallen binnen drukklasse 1 nodig? Dan heeft u een aanvullende verzekering nodig. Bekijk het dekkingsoverzicht.

Wanneer u problemen heeft met de aderen (bijvoorbeeld spataderen) of met de lymfevaten (bijvoorbeeld oedeem), dan is een vergoeding mogelijk voor therapeutisch elastische compressiekousen. Hiervoor heeft u een vergoeding van uw huisarts nodig. Afhankelijk van uw indicatie heeft u recht op kousen voor uw benen of armen en eventueel een aan- en uittrekhulp.

Wij raden u aan hiervoor contact op te nemen met een gecontracteerde zorgverlener. Kies u voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager en moet u de vergoeding vanuit de basisverzekering vooraf aanvragen. Een gecontracteerde zorgverlener vindt u in onze Zorgzoeker.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken