Wordt psychologische zorg vergoed?

Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding voor psychologische zorg (geestelijke gezondheidszorg). Om een vergoeding te kunnen ontvangen heeft u een doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Praktijkondersteuner
Wanneer uw huisarts u doorverwijst naar de praktijkondersteuner binnen de huisartsenpraktijk worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Het voordeel voor u is dat deze kosten niet worden verrekend met het eigen risico.

Psycholoog, psychotherapeut of psychiater
Verwijst uw huisarts u door naar een psycholoog, psychotherapeut of psychiater dan worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten worden wel verrekend met uw openstaande eigen risico. In de Zorgzoeker vindt u de zorgverleners waarmee wij een contract hebben.

Geen contract?
Wanneer u naar een niet-gecontracteerde psycholoog, psychotherapeut of psychiater gaat is er een lagere vergoeding. Deze vindt u terug in de Lijst maximale vergoeding niet-gecontracteerde zorgaanbieders bij de overige downloads.

Toestemming aanvragen
Is er een contract met de zorgverlener waar u heen wilt, dan is alleen een verwijzing voldoende. Is er geen contract? Dan heeft u toestemming nodig voor gespecialiseerde GGZ met verblijf. Gebruik hiervoor het Aanvraagformulier niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ met verblijf. U vindt dit formulier bij onze downloads.

Uitsluitingen
Sommige behandelingen zijn uitgesloten voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. Onder "Generalistische Basis GGZ of Gespecialiseerde GGZ" in de voorwaarden basisverzekering staan de uitgesloten behandelingen vermeld.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken