Ben ik in het buitenland verzekerd tegen gemaakte ziektekosten?

Spoedeisende zorg
Wanneer u spoedeisende zorg nodig heeft in het buitenland, krijgt u een vergoeding volgens het Nederlandse tarief. Dat betekent dat u vanuit uw basisverzekering de kosten vergoed krijgt tot maximaal het bedrag dat u zou krijgen als u in Nederland dezelfde behandeling zou krijgen. De kosten van een behandeling in het buitenland kunnen hoger zijn dan in Nederland. Het verschil betaalt u in dat geval zelf. Een voorwaarde voor de vergoeding is dat de behandeling ook vergoed zou worden als deze in Nederland zou plaatsvinden.

U moet in dit geval wel altijd contact opnemen met onze Alarmcentrale via 0031 (0)78 632 75 88. Zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Zij beoordelen of u recht heeft op een vergoeding.

Aanvullende zorgverzekering
Heeft u naast de basisverzekering een aanvullende verzekering? Dan worden ook behandelingen die in het buitenland duurder zijn dan vergelijkbare zorg in Nederland compleet vergoed. Ook bij de aanvullende verzekering geldt de voorwaarde dat de behandeling ook vergoed zou worden als deze in Nederland zou plaatsvinden. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering? Kies dan voor de reisverzekering met de extra module medische kosten.

Niet-spoedeisende zorg
Gaat u voor een geplande (niet-spoedeisende) behandeling naar het buitenland? Dan hangt de vergoeding af van het wel of niet hebben van een contract met de zorgverlener. Als er een contract is, worden de kosten volgens contractafspraken vergoed. Is er geen contract? Dan vergoedt de basisverzekering in 2021 niet-spoedeisende zorg in het buitenland tot maximaal 80%. Een overzicht van de gecontracteerde zorgaanbieders vindt u in onze Zorgzoeker.

Goed om te weten: zorgkosten die vergoed worden vanuit de basisverzekering worden eerst verrekend met uw eigen risico.

Toestemming vragen voor meerdaagse opname
Gaat u voor een geplande (niet-spoedeisende) behandeling 1 of meer nachten naar een buitenlands ziekenhuis of instelling? Dan moet u vooraf toestemming voor vergoeding vragen. U leest hier hoe u toestemming kunt aanvragen.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken