Stel dat ik spoedeisende medische hulp heb in het buitenland. Wat krijg ik dan vergoed?

Heeft u alleen een basisverzekering? Dan krijgt u voor spoedeisende medische zorg in het buitenland 100% van het gemiddelde Nederlands tarief vergoed. Dat houdt in dat u vanuit uw basisverzekering de kosten vergoed krijgt tot het bedrag dat u zou krijgen als u in Nederland dezelfde behandeling zou krijgen. Een voorwaarde voor de vergoeding is dat de behandeling ook vergoed zou worden als deze in Nederland zou plaatsvinden. Vaak is zorg in het buitenland duurder. Hierdoor loopt u het risico niet alle kosten vergoed te krijgen. Het is daarom aan te raden om uw zorgverzekering uit te breiden met een aanvullend pakket. Dan krijgt u het buitenlands tarief wél 100% vergoed.

Wanneer u spoedeisende zorg in het buitenland nodig heeft, moet u contact op te nemen met onze Alarmcentrale via 0031 (0)78 632 75 88. De alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar. Zij beoordelen ook direct of u recht heeft op een vergoeding.

Zorgverzekering 2021

Ook in 2021 biedt National Academic een zorgverzekering met uitgebreide dekkingen. Mét een voordelige premie. Uw overstap regelen wij! Benieuwd?


Bereken direct
Meer informatie?

De voorwaarden van de zorgverzekering vindt u bij onze downloads.


Voorwaarden bekijken